Uscatul rufelor în casă poate avea efecte secundare mortale

Uscatul rufelor în casă poate avea efecte secundare mortale

Uscatul rufelor în casă te poate ucide

Mulți dintre voi ați auzit, probabil, că uscarea rufelor în casă nu este recomandată deoarece evaporarea umezelii din rufe afectează în mod negativ sănătatea noastră.

Craig Mather (43 de ani), din Bolton, s-a îmbolnăvit de o infecție pulmonară, deoarece el nu a ținut cont de acest lucru și și-a uscat hainele în casă. Spori de mucegai care au apărut din cauza uscatului hainelor în cameră i-au provocat probleme pulmonare grave.

Crag Mather, tată a trei copii, a fost diagnosticat cu aspergiloză pulmonară cronică și a început să se recupereze, după ce i-au fost prescrise medicamente pentru a lupta împotriva infecțiilor fungice.

Doctorul l-a avertizat că, dacă nu renunță la uscarea hainelor în casă, problemele sale se pot agrava și mai mult. După ce nu a mai uscat haine în casă timp de 12 luni, el a observat o îmbunătățire a sănătății sale.

Nu este singurul caz cu această experiență. Potrivit experților, uscarea hainelor în interior poate duce la probleme grave de sănătate. Uscatul hainelor pe calorifer duce la evaporarea apei din ele, ceea ce înseamnă o creștere a nivelului de umiditate de până la 30%, creând șansele de dezvoltare de spori de mucegai.

De ce nu este bine să usuci hainele în casă

Într-o grămadă de rufe spălate există mai mult de doi litri de apă care este eliberată în întreaga cameră. Majoritatea orgaganismelor umane se pot lupta cu infecția sau sunt imune la aceste infecții. Persoanele care suferă de astm se pot confrunta cu probleme de respirație și tuse.

Pe de altă parte, persoanele care au sistemul imunitar mai slab, cum sunt pacienții cu SIDA, pacienții tratați cu chimioterapie sau cei cu boli autoimune pot suferi de aspergiloză pulmonară cauzată de ciuperci. Este o boală care poate provoca leziuni foarte grave și de multe ori fatale. De aceea, sfatul experților este ca rufele să fie uscate pe uscător sau în afara casei și niciodată în camera de zi sau dormitor.


Ads

Lasa o parere

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *