De ce trebuie să consumi o lingură de ulei de măsline în fiecare dimineaţă

De ce trebuie să consumi o lingură de ulei de măsline în fiecare dimineaţă

o lingura de ulei de masline in fiecare dimineata

De-a lungul istoriei omenirii, uleiul de măsline a fost folosit pentru mai multe scopuri. Astăzi, pe lângă utilizarea sa în bucătărie, uleiul de măsline este utilizat în medicină sau ca remediu natural pentru diferite afectiuni, igiena personală şi tratarea unor afecţiuni.

Ceea ce face din uleiul de măsline un super aliment este nivelul ridicat de grăsimi mononesaturate, în special acid oleic și diferiţi antioxidanţi.

Datorită numeroaselor beneficii pentru sănătate, uleiul de măsline este numit adesea miracol mediteranean.

Tipuri de ulei de măsline

Există două tipuri de ulei de măsline. Cele mai utilizate tipuri de ulei de măsline sunt cel virgin (VOO) şi uleiul de măsline extravirgin (EVOO). Uleiul de măsline extravirgin are cea mai bună calitate. De asemenea, păstrează majoritatea mineralelor naturale și vitaminele. Pentru că este cel mai pur, cel mai bun mod de a-l utiliza este ca ingredient la o salată sau pur şi simplu să-l consumi în starea sa.

Ce se întâmplă dacă consumi o lingură de ulei de măsline în fiecare dimineaţă?

  1. Proprietățile anticancerigene ale uleiului de măsline extravirgin

Proprietățile uleiului de măsline extravirgin sunt utile împotriva mai multor tipuri de cancer. Cele două tipuri de cancer pe care a fost de cele mai multe ori testat sunt cancerul de sistem digestiv, respective cancer de sân.

EVOO include acid oleic, care se crede că stimulează apoptoza şi previne proliferarea celulară a celulelor canceroase. De asemenea, este bogat în antioxidanți fenolici, cum ar fi terpenoide și scualen, care au proprietăți anticancerigene.

  1. Demenţa și uleiul extravirgin

Una dintre cauzele Alzheimer este acumularea de beta-amiloid în creier. O echipă de experți de la Universitatea din Louisiana au descoperit că oleocanthalul, un compus găsit în uleiul de măsline extravirgin are puterea de a controla nivelul de beta-amiloid și crește în mod semnificativ curățarea.

Vezi si: 10 Remedii naturiste pentru a vindeca rapid herpesul

Mai mult decât atât, fenolii naturali reduc reduc neuroinflamaţiile.

  1. EVOO menţine controlul zahărul din sânge

S-a demonstrat că uleiul de măsline extravirgin are capacitatea de a reduce incidența diabetului. Persoanele care introduce în dieta lor ulei EVOO sunt mai puţin expuse la boli cardiovasculare.

Un alt studiu a arătat că prin adăugarea de ulei extravirgin în dieta la pacienţi cu diabet zaharat de tip A a existat o scădere semnificativă a nivelului de zahăr din sânge, inclusiv reglarea tensiunii arteriale.

Mai mult decât atât, un alt studiu a demonstrat eficiența folosirii uleiului de măsline la diabetici care au răni pe picioare. Uleiul de măsline este capabil de a ajuta la tratarea diabetului de tip 2.

  1. Ulei de măsline și a tensiunii arteriale

Consumul de ulei de măsline zilnic (circa 30-40 grame) este capabil să reducă tensiunea arterială.

Care este cantitatea zilnică de ulei de măsline extravirgin pe care trebuie să o consume zilnic:

Pentru constipaţie: 30 ml de ulei de măsline.

Pentru hipertensiune arterială: 30-40 ml de ulei de măsline extravirgin pe zi, ca parte a dietei. O altă opțiune este utilizarea a 400 mg de extract de frunze de măslin de 4 ori pe zi.

Pentru colesterol ridicat: 23 ml de ulei de măsline pe zi (aproximativ 2 linguri).

Pentru prevenirea bolilor de inima si atacuri de cord: 50 ml pe zi. Ca parte a dietei mediteraneene, consumă  până la un litru de ulei de măsline extravirgin săptămânal.

loading...
Etichete: ,
Ads
loading...

Lasa o parere

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *