Top 5 motive pentru a include in dieta copilului miere

Top 5 motive pentru a include in dieta copilului miere

Top 5 motive pentru a include in dieta copilului miere

Mierea, in forma sa cea mai naturala, este una dintre cele mai mari daruri pentru omenire. Un produs dulce obtinut din nectarul din nectarul florilor. Mierea are o multime de beneficii medicinale. Aceasta a fost folosit in mod traditional in Egipt, Grecia, Roma si India in scopuri medicinale. Mierea ar trebui sa fie inclusa in dieta unui copil, deoarece ofera o multime de beneficii pentru sanatate.

Trebuie avut grija insa pentru ca nu toata mierea este sanatoasa, asa ca atunci cand cumparam trebuie sa fim atenti sa fie miere pura. Mierea poate sa nu fie cel mai bun indulcitor pentru un copil sub 12 luni. In ciuda acestui fapt, beneficiile pentru sanatate ale mierii sunt foarte mari, mai ales pentru copii. Exista multe motive pentru a include miere in dieta unui copil. Iata cateva:

1. Ofera energie
Mierea are un continut bogat de fructoza, glucoza si zaharoza. Zaharul normal are doar zaharoza si glucoza si in plus este absorbit foarte repede. Prin urmare, creste nivelul de zahar din sange, dar fructoza din mierea nu este usor de absorbit si de aceea ajuta la sustinerea nivelurile de energie. Pentru copiii care au un nivel de energie scazut, mierea este cea mai bun pentru ei.

2. Contine vitamine si minerale
Unul dintre motivele pentru a include miere in dieta unui copil este lista lunga cu elemente nutritive care sunt prezente in miere. Cantitatile de vitamine si minerale care se gasesc in miere sunt mai mult decat suficiente pentru un copil in crestere. Mierea contine, de asemenea, multi aminoacizi care ajuta la dezvoltarea fizica a copilului, mai ales cand sunt mici.

Citeste si: Stiati ca o dieta adecvata ajuta in lupta bolii psoriazis?

3. Protejeaza ficatul
Studiile au aratat ca mierea are un efect protector asupra ficatului.

4. Stimuleaza imunitatea
Unul dintre motivele pentru a include miere in dieta unui copil este faptul ca cei mici sunt intotdeauna predispusi la infectii. Cand acestia consuma miere in mod regulat s-a dovedit ca le imbunatateste imunitatea.

5. Calmeaza tusea
Mierea poate fi administrata la copiii care sufera de tuse. Tusea poate afecta somnul copilului. Mierea joaca rol de agent calmant si actioneaza pe membrana mucusului inflamat.

loading...
Etichete: , ,
Ads
loading...

Lasa o parere

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *