GATIT / 10.07.2018 , 14:22  / adaugat acum 1 an, 196 zile

Sticksuri din dovlecei cu parmezan la cuptor - reteta simpla, usoara

GATIT /

Continua dupa recomandari:

loading...

loading...
Ingrediente:


-2 dovlecei marisori, cam 500 g


-1 ou


-sare


-piper


-50 g parmezan sau cascaval ras


-50 g pesmet


-1 lingura de marar si patrunjel verde


-1-2 catei de usturoi, optional

Continua dupa recomandari, mai jos

Mod de preparare:


  1. Dovleceii se taie in 2 pe lung, apoi se taie bare cam de 1 cm grosime. Vedeti in reteta video cum fac eu.
  2.  Se presara dovleceii cu un parf de sare si piper proaspat macinat.
  3. Se amesteca parmezanul ras cu pesmetul, verdeata, sare si piper.
  4. Oul se bate putin cu sare si piper.
  5. Se trec dovleceii prin ou batut, apoi prin amestecul de pesmet.
  6. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt, sa nu se atinga intre ei.
  7. Se coc in cuptorul preincalzit la o temperatura de 200-220 de grade, pentru 15-20 de minute, pana cand dovleceii devin aurii. La cuptoarele pe gaz trebuie sa fie focul aproape maxim, se coc foarte repede.

SURSA RETETA:

DIN ACEEASI CATEGORIE