Cele mai întâlnite simptome ale insuficienței renale pe care majoritatea le ignorăm

Cele mai întâlnite simptome ale insuficienței renale pe care majoritatea le ignorăm

simptome ale insuficientei renale

Știm cu toții cât importanți sunt rinichii pentru corpul nostru. Aceștia prelucrează zilnic sângele. Datorită rinichilor organismul nostru este capabil să funcționeze și să mențină sângele la valori normale. Mulțumită rinichilor fluidele suplimentare, respective toxinele sunt eliminate din organism.

Atunci când întrețin nivelul de electrolit normalizat, mențin oasele tari, se produc celule roșii în sânge, iar tensiunea arterială se menține sub control.

Odată ce rinichii se deteriorează, sănătatea și chiar viața ta va fi în mare pericol. Dacă vrei să ai un corp puternic și sănătos, trebuie să știi cum să recunoști simptomele de leziuni renale.

Cele mai frecvente simptome de leziuni renale pot include:

Umflature

Rinichii nu sunt capabili să elimine fluidele suplimentare din organism în cazul în care nu funcționează bine, ceea ce ar putea duce la umflarea feței, mâinilor, picioarelor și gleznelor.

Modificări în urină

Acest lucru ar putea fi unul dintre primele semne de avertizare de insuficiență renală:

– este posibil să ai dificultăți la urinare și să simți durere

– sânge în urină

– urina are o culoare închisă

– urinezi în cantități mai mari sau mai des

– urina poate fi sub formă de spumă

– te trezești în mijlocul nopții pentru a urina

Erupții ale pielii

În cazul unei insuficiențe renale pot apărea erupții cutanate sau mâncărimi severe. Acumulările de toxine în sânge va duce la iritarea și uscarea pielii. Poți trata pielea cu creme, dar acest lucru nu va rezolva problema de rinichi.

Oboseală

Rinichii sănătoși produc eritropoietină, un hormon cunoscut sub numele de EPO. Acest hormon este responsabil pentru crearea de celule roșii din sânge care transportă oxigenul. Odată ce rinichii sunt deteriorați, există mai puține celule roșii în sânge care vor transporta oxigenul. Acest lucru va duce la mai puțină energie în mușchi, ceea ce va duce în cele din urmă la anemie.

Gust diferit al mâncării

Odată ce toxinele se acumulează în sânge, mâncarea poate începe să aibă un gust diferit, iar respirația poate mirosi urât. Acest lucru ar putea fi un semn al unor leziuni renale.

Durere

Spasmele musculare și durerile puternice sunt adesea cauzate de pietre la rinichi sau infecții renale.

Probleme de concentrare și amețeli

Leziunile renale duc la scăderea oxigenului care trebuie să ajungă la creier, ceea ce face concentrarea mai dificilă. De asemenea, poți simți amețeală.

Se recomandă consumul de alimente bogate în antioxidanți și substanțe nutritive în cazul în care doriți să păstrați rinichii sănătoși.

loading...
Etichete:
Ads
loading...

Lasa o parere

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *