Semne care te avertizează că ai toxine în organism

Semne care te avertizează că ai toxine în organism

toxine in organism

Există o mulțime de toxine în alimente, apă și chiar și în jurul nostru. Indiferent dacă crezi sau nu, aceste toxine afectează organismul. Există mai multe moduri de a afla dacă în corpul nostru este o cantitate mare de toxine.

Atunci când în corp se află multe toxine, corpul nostru ne oferă anumite semne. În acest articol poți afla câteva dintre aceste semne pe care probabil că nu le știai.

Atunci când ne gândim la deșeuri toxice, mintea noastră fuge instantaneu la imagini ale fabricilor care emană deșeuri chimice industriale. Rareori ne gândim și credem că trupul nostru este gazda a zeci de toxine și metale.

Există mai multe moduri prin care toxinele intră în corpul nostru:

Inhalare: Aerul pe care îl respirăm în fiecare zi este contaminat cu toxine. Persoanele care lucrează în fabrici și zone industriale sunt cele mai predispuse la inhalare de toxice.

Ingestie: Cele mai frecvente cauze de toxicitate prin consumul de alimente se manifestă prin indigestie. Alimente procesate, alimente cu conservanți și aditivi, precum și produsele alimentare conservate sunt cele mai dăunătoare. Multe fructe și legume sănătoase conțin pesticide.

Absorbție: Pielea și ochii noștri absorb mai multe toxine din aer în fiecare zi. Produsele de îngrijire a pielii pe care le folosim zilnic fără ezitare sunt pline de toxine.

Toxinele interferă cu buna funcționare a organismului și, în cele din urmă, se poate dovedi a fi chiar fatale.

De-a lungul timpului, acumularea de toxine în organism poate contribui la probleme grave de sănătate, cum ar fi apariția unor tumori sau a unor boli printre care astm, boli neurologice, complicații cardiace, mutații biologice și infertilitate.

Este important să cunoști aceste semne pentru a lua măsurile necesare.

Iată câteva semne care indică faptul că organismul este supraîncărcat cu toxine.

1. Constipația

Colonul sau intestinul gros este responsabil pentru procesarea toxinelor și eliminarea lor prin mișcări regulate ale intestinului.

Cu toate acestea, în cazul în care organismul este supraîncarcat cu toxine, colonul nu poate elimina în mod corespunzător toate reziduurile din tractul digestiv.

Acest lucru duce la acumularea de toxine de-a lungul peretelui colonului sau în buzunarele colonului, care, la rândul său, duce la constipație precum și la gaze și balonare.

Citește și: Elimină toate toxinele din organism în 3 zile: o metodă care previne cancerul, elimină grăsimea și excesul de apă!

Când apare constipația, mișcările intestinului nu sunt regulate. Pentru a trata constipația, încearcă să bei mai multa apa, consuma alimente bogate în probiotice și adaugă în dieta zilnică alimente cu un conținut ridicat în fibre.

2. Creșterea în greutate

Expunerea la substanțe chimice nocive și toxine provoacă daune asupra întregului corp. Prin urmare, creșterea în greutate se poate datora toxinelor acumulate în organism, a regimului alimentar nesănătos și poate duce chiar la obezitate.

Toxinele din organism pot schimba modul în care hormonii lucreaza, prin modificarea vitezei sau blocarea lor cu totul. Toxinele încetinesc secreția de hormoni, ceea ce duce în cele din urmă la creșterea în greutate.

Pancreasul produce hormonul insulină. Atunci când mâncăm alimente nesănătoase, nivelul nostru de zahăr crește. Insulina transferă excesul de zahăr din sânge la celule pentru o utilizare ulterioară.

Atunci când toxinele interferă cu insulina, excesul de zahăr rămâne în fluxul sanguin și se transformă în grăsime. În timp, acest lucru cauzează obezitate.

Un studiu publicat in 2015 a evaluat copiii femeilor expuse la pesticide din aer ingerate în timpul sarcinii. Rezultatele au găsit o corelație directă între toxinele din uterul mamei și obezitatea la copiii de la 7 ani.

3. Oboseală constantă

În cazul în care ești obosit în mod constant s-ar putea ca oboseala să fie indusă de toxinele din organism. Organismul descompune alimente în tubul digestiv pentru a obține substanțe nutritive esențiale pentru producerea de energie.

Atunci când toxinele se acumulează în tractul digestiv, descompunerea alimentelor se încetinește. Acest lucru ne face să ne simțim obosiți și cu un nivel scăzut de energie.

Fie că este vorba de digestie, mișcări ale intestinului sau secreția de hormoni, toxinele împiedică majoritatea organelor să funcționeze corespunzător. Acest lucru slăbește treptat sistemul imunitar care este una dintre principalele cauze ale oboselii.

loading...

Ads
loading...

Lasa o parere

3 Comentarii

  1. fsdfsdfsd

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *