Semne ale apariţiei cancerului renal sau de rinichi

Semne ale apariţiei cancerului renal sau de rinichi

Semne ale aparitiei cancerului renal sau de rinichi

În fiecare an mai mult de 15 000 de persoane sunt diagnosticate cu cancer de vezică urinară sau rinichi. Multe dintre aceste persoane mor în din cauza acestor boli.

Cu toate acestea, diagnosticarea precoce a cancerului de vezică urinară, respectiv de rinichi, creşte şansa de supravieţuire.

Iată câteva semne care te pot avertiza că ai cancer de vezică urinară sau de rinichi.

Sânge în urină

Acesta este cel mai întâlnit semn atunci când vine vorba să ai cancer de vezică urinară sau cancer renal, dar este adesea ignorat. Oricine care observă sânge în urina lor, chiar dacă se întâmplă doar o dată, ar trebui să meargă de urgenţă la medic.

O depistare timpurie poate preveni aproximativ 70% din decese cauzate de cancer de vezica urinara şi 25% de decese cauzate de cancer renal.

Cistita

Un alt semn al cancerului vezicii urinare pe care ar trebui să nu îl ignori este cistita, care este dificil de tratat sau revine repede după tratament.

Dureri de spate în zona lombară

Durerile în persistente în zona lombară, sub coaste, pot fi un semn al aparitiei cancerului.

Slăbire

Un alt simptom comun al cancerului este pierderea bruscă și neașteptată în greutate. O persoană cu cancer poate pierde, de asemenea, interesul pentru masă. Chiar și alimentele preferate pot deveni neatrăgătoare.

Febra inexplicabilă poate, de asemenea, fi un simptom al cancerului la rinichi, mai ales atunci când este combinată cu alte simptome.

Dureri după o masă

Durerile dupa masă sau nod în abdomen poate fi un semn de avertizare de cancer renal.

Trebuie să consulţi medicul dacă ai oricare dintre simptomele menționate mai sus. Chiar dacă nu este vorba de cancer, trebuie să le tratezi.

Fumatul prezinta cel mai mare risc pentru cancerul vezicii urinare. În plus, acest viciu crește riscul de cancer renal. Alți factori care cresc riscul cancer de vezică urinară sau cancer renal sunt obezitatea, expunerea la anumite substanțe chimice, precum și condițiile medicale, cum ar fi insuficienţa renală şi istoricul familial de cancer.

Nu uitați că diagnosticarea precoce salveaza vieti, asa ca uita-te atent la simptome cheie, cum ar fi sânge în urină. Nu-l ignora, deoarece cu cât mai repede discutați cu medicul dumneavoastră, cu atât mai repede știi ce se intampla si ce ai de facut.

loading...

Ads
loading...

Lasa o parere

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *