GATIT / 19.05.2019 , 19:15  / adaugat acum 3 luni

Salata de icre de stiuca

GATIT /

Continua dupa recomandari:

loading...

loading...
INGREDIENTE
100 g icre de stiuca
sucul de la 1/2 lamaie
6-7 linguri apa minerala
2 linguri de gris fiert(optional)
350 ml ulei
1 ceapa potrivita
sare(daca este nevoie)

Continua dupa recomandari, mai jos

Mod de preparare:

Icrele le punem intr-un castron uscat si le mixam cca 1 min.la viteza mica,apoi adaugam cate o lingura de ulei mixam,adaugam o lingurita suc de lamaie si mixam bine pana se intaresc din nou.Adaugam iar o lingura de ulei mixam,adaugam o lingurita de suc de lamaie,iar cand am terminat sucul de lamaie,adaugam cate o lingura apa minerala,dar nu pe toata,oprim 2-3 linguri pentru la final.

Dupa primele 3-4 linguri de ulei putem mixa la viteza mare a mixerului.La sfarsit potrivim de sare,adaugam grisul fiert tare si racit complet,apa minerala ramasa si mixam bine .Adaugam cate o lingura de apa,e posibil sa nu fie nevoie de mai mult,icrele trebui sa ramana tari,rolul apei la sfarsit fiind de omogenizare.

Ceapa o tocam marunt si o amestecam cu icrele.
 
TIPS-URI
1.Ceapa o putem adauga in momentul in care le servim,deoarece sunt persoane care nu consuma ceapa.
2.Putem inlocui grisul cu 2 linguri de pesmet inmuiate in apa minerala.
3.Daca va plac mai acrisoare puteti adauga mai mult suc de lamaie

Autor: Olteanu Rita

SURSA RETETA:

DIN ACEEASI CATEGORIE