Refluxul de acid gastric în timpul sarcinii: Cauze și remedii

Refluxul de acid gastric în timpul sarcinii: Cauze și remedii

cauze si remedii acid gastric in timpul sarcinii

Refluxul de acid numit și GERD sau reflux gastroesofagian este o boală neplăcută și uneori chiar dureroasă, comună la femei în timpul sarcinii. Aceasta are loc în principal în timpul primului și ultimului trimestru de sarcină. Acumularea de hormoni în organism duce la relaxarea mușchilor, inclusiv mușchii stomacului care sunt responsabili pentru digestie.

Ca urmare, produsele alimentare se mișcă mai încet în tractul digestiv. Mâncarea nedigerată și acizii din stomac care ajută la digestie ajung în esofag provocând arsuri acute la stomac sau reflux de acid. Aceste simptome includ aciditate, arsuri și iritații în piept și regiunea abdominală.

În ciuda disconfortului acut cauzat, medicii cred că refluxul de acid este de fapt bun pentru copil, deoarece ajută la absorbția mai lentă a nutrienților în organism. Prin urmare, copilul beneficiază de toate substanțele nutritive pe care mama le consumă prin alimente. În ultima lună, problema se poate agrava datorită greutății și creșterii copilului, care apasă pe stomac.

Metode de combatere a refluxului de acid în timpul sarcinii

Practic este imposibil să nu ai indigestie timp de nouă luni, dar există modalități practice și măsuri pentru a reduce refluxul de acid. Iată câteva modalități de a reduce la minimum disconfortul cauzat de refluxul de acid.

Mese mici pentru a reduce refluxul de acid

Asigură-te că mânânci mai puțin în orice moment. Mesele mici înseamnă o încărcare mai mică a stomacului și secreția de mai puțin acid. Acest lucru trebuie să ajute în a minimiza disconfortul. Dacă ai mese mici asigură-te că vei obține destui nutrient iprin consumul a 7-8 mini mese.

Ferește-te de alimente și băuturi care acționează ca declanșatori de acid

Există anumite alimente care acționează ca declanșatori – duc la secreția de acid. Alimentația picanta, ciocolata, ceaiul și cafeaua, care au cofeină sau alimente prăjite sunt pline de grăsimi saturate.

Vezi si: Vindeca ulcerul gastric natural

Uleiurile, condimentele și grăsimile fac ca stomacul să producă o cantitate mare de acizi corozivi. Acest lucru la rândul său poate duce la simptome acute de reflux de acid.

Bea și manânca alimente reci care ameliorează refluxul de acid

Multe femei se feresc de înghețată și suc rece, dar acestea produc un efect de racire în stomac și ajută la minimizarea disconfortului. Totuși nu trebuie să mănânci prea multă înghețată și să bei prea mult suc deoarece nu sunt sănătoase.

Nu bea lichide în timp ce mănânci

Încercă să evitați combinarea de lichide cu alimente. Încearcă să bei lichide între mese.

Păstreză greutatea sub control

Dacă ai câștigat în greutate prea rapid va fi o presiune imensă și acest lucru va duce la complicații. Păstrează creșterea în greutate la niveluri moderate și asigură-te că nu câștigi prea multe kilograme.

Poartă haine lejere

Te vei simți mult mai confortabil și în largul tău dacă vei purta haine largi în timpul sarcinii. Îmbrăcămintea strâmtă și restrictivă pe de altă parte poate pune presiune pe abdomen și forta alimentele și acizii să fie împinse înapoi spre esofag.

Nu fuma

Fumatul este oricum interzis în timpul sarcinii deoarece provoacă mai multe complicații.

loading...
Etichete: ,
Ads
loading...

Lasa o parere

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *