Prima fetita care a fost salvata datorita imprimarii capului 3D

Prima fetita care a fost salvata datorita imprimarii capului 3D

Prima fetita care a fost salvata datorita imprimarii capului 3D

Un copil din China a intrat in istoria medicnii dupa ce a devenit prima persoana din lume care are craniu reconstruit imprimante 3D. Cunoscut sub numele de „copilul cu capul mare”, Han Han, o fetita de doar 3 ani a avut o afectiune rara care a facut capul sa creasca de patru ori fata de dimensiunea normala. Acest lucru a pus in pericol vederea si chiar creierul. Cu toate acestea, ieri ea a suferit o operatie chirurgicala care a durat 17 ore, iar acum medicii spera sa se recupereze.

Copilul sa nascut cu hidrocefalie – o acumulare de lichid care are loc pe creier, dar starea fetitei era atat de avansata incat lichidul a umplut 85% din creier, facand craniul sa creasca de 3-4 ori mai mare decat ar fi fost normal. Pericolul cu hidrocefalie este ca lichidul in exces pune presiune asupra creierului si duce la deteriorarea acestuia. Inainte de a ajunge la operatie, craniul fetitei se subtia din ce in ce mai mult, iar alimentarea creierul cu sange era foarte saraca.

Deoarece capul cantarea mai mult de jumatate din greutatea corpului ea a luptat sa-l ridice de pe perna, asa ca aproape un an a fost legata de pat.

După ce familia ei a fost avertizata ca la un moment dat craniul ei s-ar putea rupe in orice moment, au fost luate masuri urgente. In prima faza familia fetitei nu a avut suma necesara interventiei chirurgicale, aproximativ 64 000 – 80 000 dolari, dar cu ajutorul unor donatii online banii s-au strans pana la urma.

Ieri, ea a suferit interventia chirurgicala ce i-ar putea schimba viata, la un spital din provincia Hunan. Chirurgii au folosit tehnologia de imprimare 3D pentru a crea un craniu din aliaj de titan si l-au pus in capul lui Han Han in timpul operatiei care a durat 17 ore.
Inainte de operatie, medicii au folosit scanarea CT a datelor 3D pentru a crea trei parti de craniu din titan, care combinate, ar inlocui toata partea de sus a craniului copilului.

In timpul operației, scalpul si craniul lui Han Han a fost eliminat. Creierul ei a fost repozitionat si volumul mare de exces de lichid scos afara. Operatia a fost un adevarat succes. Dupa operatie, Han Han a deschis imediat ochii si a respirat singura inainte de a fi transferata la terapie intensiva pentru recuperare.

In timp ce ea va creste, implantul de titan va deveni inconjurat de propriul os si astfel se va consolida si partea de sus a craniului.

Medicii spun ca fetita ar trebui sa se recuperare complet.

loading...
Etichete:
Ads
loading...

Lasa o parere

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *