GATIT / 17.10.2018 , 09:37  / adaugat acum 8 luni

Prajitura Parlament

GATIT /

Continua dupa recomandari:

loading...

loading...

Continua dupa recomandari, mai jos

Ingrediente : 10 oua, 20 linguri zahar, o cana nuci macinate, o cana nuci tocate, 5 linguri faina, 1 plic praf de copt, 500 ml. frisca, 400 g crema de ciocolata (Fineti sau Nutela), o cana cafea pt inmuiat biscuitii, 1 pliculet gelatina, 200 g biscuiti Petit Beurre.
Nuca se pune in cuptor la 150 grade, intr-o tava pentru cateva minute. Cand se raceste jumatate se toaca marunt iar jumatate se da prin masina de tocat sau robot. Se bat cu mixerul 10 albusuri bine, se adauga 10 linguri zahar si dupa ce devine ca o bezea se continua amestecarea cu o paleta, adaugandu-se nuca macinata, faina, praful de copt, esenta. Se pune compozitia in tava, tapetata cu hartie de copt si in care ai pus nucile tocate si se da la cuptor preincalzit pt 25-30 min la 180 grade. Blatul se rastoarna intr-o tava mai inalta astfel incat partea cu nucile sa fie in sus. Peste blatul racit (eu il insiropez putin) se pune crema de ciocolata( o cutie de 400g de crema Fineti amestecata cu 4 linguri de frisca). Peste aceasta crema se pun biscuitii inmuiati in cafea si deasupra crema de galbenusuri, peste care se rade ciocolata. Crema de galbenusuri se prepara astfel: la beau-marie se amesteca cele 10 galbenusuri cu 10 linguri de zahar si 4 linguri de apa pana devine ca o mamaliguta. Se lasa sa se raceasca si cand a ajuns la temperatura camerei se adauga un pliculet de gelatina hidratat in 50 ml apa (eu am folosit Dr.Oetker) si esenta(eu pun doar zeama de lamaie). Restul de frisca (din cei 500ml, am folosit 4 linguri la crema de ciocolata) se amesteca cu aceasta crema cand s-a racit si apoi se pune crema peste biscuiti.
Cantitatile sunt pentru o tava mare, cat cuptorul. Daca ai tava mai mica o faci din 7 oua. In reteta initiala nu se insiropeaza blatul dar noua ne-a placut mai mult asa (nu mult, cam 200 ml sirop:apa, zahar, esenta de rom) si crema de ciocolata era fara frisca dar tot la fel, experimentand am vazut ca e mai buna asa. Prajitura se taie a doua zi.


SURSA RETETA:

DIN ACEEASI CATEGORIE