GATIT / 19.05.2019 , 19:26  / adaugat acum 4 luni

Prajitura Kinder Felie de Lapte - o prajitura adorata de copii si nu numai, e pur si simplu un deliciu, trebuie sa incercati si voi reteta, sigur n-o sa va para rau

GATIT /

Continua dupa recomandari:

loading...

loading...
Blat:

-8 oua
-100 gr zahar
-100 gr miere albine
-100 ml lapte
-100 ml ulei
-50 gr gris
-50 gr cacao
-150 gr faina
-1 lingurita praf copt

Crema:

-150 ml. lapte.
-100 gr. zahar.
-1 linguriţă amidon.
-10 gr. gelatină.
-30 ml. apă rece.
-250 gr. mascarpone.
-150 gr. lapte condensat .
-200 ml. smântână pentru frişcă .
-1 lingura esenta de vanilie.
-2 linguri de miere.

Continua dupa recomandari, mai jos

Mod de preparare blat:

Mixam galbenusurile cu zaharul pana cand zaharul este dizolvat complet.Adaugam laptele, uleiul , mierea si mixam pana se omogenizeaza compozitia.

Adaugam ingredientele solide: faina, cacao, grisul si praful de copt. Omogenizam.

Batem albusurile spuma si le incorporam in compozitie. Impartim  compozitia in doua parti egale si vom coace cele doua blaturi pe rand. Turnam compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt. (dimensiuni tava 32*35.) si dam la cuptor la foc mediu pentr cca 20 minute.

Rasturnam blatul cu fata in jos pe o hartie de copt si desprindem cu grija hartia de copt cat blatul este cald inca.

Mod de preparare crema:

Gelatina o punem în apă rece şi o lăsăm la hidratat.

Amestecăm amidonul cu laptele şi punem cratiţa pe foc, amestecând încontinuu până se îngroașă puţin. Retragem de pe foc şi punem gelatină hidratată, apoi lăsăm să se răcească (acoperim cu o folie alimentară).

Batem smântână rece cu zaharul până obţinem consistenţa dorită. Într-un bol punem crema de lapte răcită, laptele condensat, brânza mascarpone şi mierea, mixăm până se omogenizează, apoi încorporăm frişcă bătută. Lăsăm la rece 10-15 minute; mai amestecăm de 2-3 ori în acest timp.

Asamblare prajitura: :

Punem crema peste primul blat si nivelăm bine, apoi acoperim cu al doilea blat şi dăm la rece peste noapte. POFTA BUNA!

Autor: Angy Lepcaliuc

SURSA RETETA:

DIN ACEEASI CATEGORIE