GATIT / 30.10.2018 , 13:16  / adaugat acum 2 saptamani

Prajitura Kinder Bueno

GATIT /

Continua dupa recomandari:

loading...

loading...
Blat nuci :
8 albusuri
10 lg zahar
2 lg ulei
3 1/2 lg faina
3 1/2 lg pesmet
1/2 plic praf de copt
120 g nuci prajite

400 g Nutella
250 g biscuiti
Crema :
8 galbenusuri
200 g zahar
500 ml lapte
3 lg faina
1 plic budinca de vanilie
250 g unt
2 lg cacao

Decor :
200 ml frisca lihida
ciocolata rasa

Continua dupa recomandari, mai jos

Mod de preparare :
Blat nuci: intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, mixand pana se dizolva si uleiul treptat. La sfarsit incorporam cu ajutorul unei linguri : faina amestecata cu praful de copt, pesmetul si nucile prajite si macinate mai mare. Intindem compozitia intr-o tava (26*38 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pentru circa 15-20 minute.


Blatul fierbinte il scoatem cu grija de pe hartia de copt si imediat intindem Nutella peste el. Dam la frigider pana se intareste Nutella.

Crema : mixam galbenusurile cu zaharul, apoi peste ele adaugam faina si praful de budinca de vanilie dizolvate in laptele rece. Punem pe foc mic, amestecand mereu, pana cand crema se ingroasa. daca cumva are cocoloase, folosim mixerul .

Crema obtinuta o acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam cate o lingura din crema racita. Omogenizam bine, apoi crema o impartim in 2 . O parte ramane galbena, iar o parte o amestecam cu cele 2 lg de cacao.

Peste Nutella rece, intindem crema galbena, asezam un strat de biscuiti apoi crema cu cacao.

Dam prajitura la rece de seara pana dimineata .
Decor : frisca o mixam spuma si o intindem peste prajitura. Peste frisca presaram ciocolata rasa.
Taiem cu un cutit trecut prin apa rece.

Pofta buna si spor la incercat reteta ! 🙂

SURSA RETETA:

DIN ACEEASI CATEGORIE