GATIT / 03.01.2019 , 19:33  / adaugat acum 2 saptamani

Prajitura Kati

GATIT /

Continua dupa recomandari:

loading...

loading...
INGREDIENTE
pentru foi
200 grame untura
600 grame gaina
2 galbenusuri de ou
1 ou intreg
2 linguri de zagar
200 grame smantana
1 pachet praf de copt
un praf de sare
pentru crema
foaia cea mai urata sfaramata
200 grame lapte fierbinte
100 grame zahar
2 linguri gem de caise
1 lingura cacao
3 esente de rom
250 grame margarina
pntru bezea
7 bucati albus de ou
10 linguri de zahar
ciocolata razuita

Continua dupa recomandari, mai jos

Mod de preparare:


Se pune faina cu untura si se amesteca, se adauga zaharul, sarea, praful de copt, ouale si smantana si se framanta pana se obtine un aluat omogen care se desprinde de pe mana si se imparte in trei bucati.


Se intind trei foi care se coc pe dosul tavii care se unge cu untura.


Pentru crema una dintre foi, se sfarma cu masina de macinat nuca, peste ea se adauga cacaua. Margarina cu laptele si zaharul se pun pe foc pana se topesc zaharul si margarina, se adauga esenta de rom si se toarna peste foaia razuita care va deveni crema peste prajitura.


Pentru glazura se mai adauga pe langa cele 2 albusuri de ou ramase de la coca inca 5 albusuri care se bat pana sta albusul de ou. La final se adauga pe rand si zaharul, apoi compozitia se pune pe baie de aburi pana zaharul se topeste si se intinde peste prajitura. Deasupra se rade ciocolata.

 

TIPS-URI

1

se poate inmuia si cu margarina ( 250 grame) dar cu untura foile ies mai fragede si mai sfaramicioase

2

ingredientele sa fie reci pentru a iesi un aluat fraged

3

in albusul de ou se adauga un praf de sare pentru a se bate mai usor 

4

bezeaua se intinde peste foaie rapid, altfel se intareste


SURSA RETETA:

DIN ACEEASI CATEGORIE