GATIT / 25.11.2018 , 11:05  / adaugat acum 2 saptamani

Prajitura Excelent

GATIT /

Continua dupa recomandari:

loading...

loading...
Ingrediente:
Blatul cu ciocolata:

-4 albusuri
-6 linguri zahar
-4 linguri faina
-75 g ciocolata topita
-1/2 plic praf de copt

Blatul cu nuca de cocos:

-4 albusuri
-6 linguri zahar
-75 g nuca de cocos
-1 lingura faina
-1/2 plic praf de copt

Crema:

-8 galbenusuri
-200 g zahar
-200 g ciocolata
-250 g unt sau margarina
-300 ml frisca bătută cu 250 gr.mascarpone

In plus :

-400 ml smantana lichida sau frisca
-250 gr.mascarpone
-50 g zahar pudra

Decor :
cacao
ciocolata răzuiți
nuca de cocos si cafea Opțional

Continua dupa recomandari, mai jos

Mod de preparare :

1.Pentru blatul cu ciocolata, mixeaza spuma albusurile cu zaharul pana cand se formeaza o bezea tare.

2.Incorporeaza ciocolata topita si in final faina amaestecata in prealabil cu praful de copt.

3.Toarna compozitia obtinuta intr-o tava cu dimensiunea de 25 x 30 cm tapetata cu hartie de copt.

4.Introdu tava la cuptorul preincalzit la 180 C timp de cca 12 – 15 minute.

5.La fel se prepara si se coace si blatul cu nuca de cocos.

Crema.
1.Pentru a pregati crema, mixeaza galbenusurile cu zaharul si pune intr-o craticioara.

2.Pune vasul la bain-marie si gateste timp de aproximativ 15 minute, amestecand ocazională

3.Adauga ciocolata si imediat dupa ce se topeste ia de pe foc si lasa sa se raceasca bine de tot.

4.Cand crema se raceste, incorporeaza untul putin cate putin și apoi Adaugă și frisca bătută cu mascarpone.

5.Distribuie uniform jumatate din crema peste blatul cu nuca de cocos.

6.Aseaza blatul cu ciocolata si distribuie restul de crema.

Prajitura se tine la frigider, pentru cateva ore sau chiar peste noapte.Eu ca sa accelerez procedeul de răcire am băgat prăjitura la congelator Ptr.40 min.

7.Intre timp cât prăjitura sta la rece mixeaza smantana sau frisca lichida cu zaharul pudra și mascarpone pana cand vei obtine o frisca tare.

8.Intinde uniform frisca si decoreaza prajitura cu Ingredientele menționate mai sus
Pofta buna😋😊🤗

SURSA RETETA: bucatarulpriceput.ro

DIN ACEEASI CATEGORIE