GATIT / 14.11.2018 , 08:18  / adaugat acum 3 saptamani

Prajitura cu mac si crema de vanilie - O prajitura absolut delicioasa, excelenta pentru a fi pregatita la evenimente sau sarbatori

GATIT /

Continua dupa recomandari:

loading...

loading...
Foi mac :
6 albusuri
6 lg zahar
10 lg mac
4 lg faina
Foaie bezea :
3 albusuri
3 lg zahar
3 lg faina
2 lg ulei
Crema :
7 galbenusuri
6 lg zahar
500 ml lapte
1 plic budinca de vanilie (40 g)
250 g unt (80%)
Decor :
50 g ciocolata alba

Continua dupa recomandari, mai jos

Mod de preparare:


Mod de preparare :

Foi mac : impartim cantitatile in 2 si caocem 2 foi astfel : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste , apoi macul amestecat cu faina. Amestecam cu o lingura pentru a nu se lasa bezeaua. Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 10 minute, in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt.

Foaie bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si bezeaua devine ferma si lucioasa; adaugam cele 2 linguri de ulei, amestecam cu o lingura de cateva ori, apoi cernem faina ; amestecam din nou cu lingura. Coacem bezeaua la fel ca si foile cu mac, in aceeasi tava si aceeasi temperatura.

Crema : intr-o craticioara cu fund dublu mixam spuma galbenusurile cu zaharul, adaugam praful de budinca, apoi laptele. Punem pe foc mic, amestecand mereu pana cand obtinem o budinca. Luam de pe foc, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi il el incorporam treptat, cate o lingura din budinca rece. Crema o impartim in 3.

Asamblare : foaie mac-1/3 crema-foaie bezea-1/3 crema-foaie mac-1/3 crema-cioalata alba rasa.

Dam prajitura la frigider pentru minim 3 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

SURSA RETETA:

DIN ACEEASI CATEGORIE