Porţi blugi mulaţi? Iată ce efecte pot avea asupra sănătăţii

Porţi blugi mulaţi? Iată ce efecte pot avea asupra sănătăţii

problemele blugilor mulati asupra sanatatii

Majoritatea femeilor au purtat cel puţin odată sau poartă blugi. Acest lucru se întâmplă pentru că sunt la modă şi pentru că pun în valoare formele feminine.

Purtaţi fie cu o pereche de pantofi cu toc înalt, picioarele arată mult mai sexy şi mai lungi. Multe femei nu ştiu însă ca purtarea blugilor mulaţi (skinny) pe termen îndelungat le poate face mai mult rău decât bine.

Iată de ce nu trebuie să purtăm acest tip de blugi:

În anul 1993, doctorul Octavio Bessa a introdus pentru prima dată termenul ,,sindromul pantalonilor mulaţi”. El a observant că persoanele care purtau pantaloni foarte stâmţi ajungeau la spital cu arsuri la stomac sau distensie abdominală. Bessa a mai adăugat că persoanele care suferă de acest sindrom pot fi diagnostificate foarte uşor: “Diagnosticul poate fi dat foarte uşor prin compararea circumferinţei pantalonilor cu cea a abdomenului. De obicei există o discrepanţă de 7,5 cm sau mai mult între cele două.”

Există şi alte consecinţe negative ale purtării blugilor mulaţi. Sindromul Bernhardt-Roth sau meralgia parestezică reprezintă o amorţeală sau durere pe părţile exterioare ale coapselor din cauza nervilor afectaţi care se extind de la coapse către coloană. Alte simptome în afară de durere şi amorţeală sunt furnicături, hipersensibilitate în partea superioară a picioarelor etc.

Nu doar blugii mulaţi ci orice fel de îmbrăcăminte strâmtă, cum ar fi lenjeria de corp sau curelele care produc de asemenea compresie sunt problematice, mai ales când persoanele în cauză mănâncă mult. Presiunea intra-abdominală care se exercită asupra stomacului creează reflux de acid gastric. Acidul din stomac este împins înapoi spre esofag şi se produc arsuri de stomac. Este recomandat ca atunci când cinaţi să evitaţi să purtaţi ceva strâmt, mai ales dacă luaţi cina la o oră mai târzie.

Alte efecte ale purtării blugilor mulaţi sunt:

  • Durere la nivelul pelvisului;
  • Cheaguri de sânge;
  • Dureri de spate;
  • Candidoză;
  • Afte
  • Secreţii vaginale abundente;

De asemenea, blugii strâmţi pot să încetinească circulaţia sângelui.

În cazul bărbaţilor care poartă blugi strâmţi efectele pot fi şi mai grave. Un studiu efectuat recent a arătat faptul că aceştia pot provoca infecţii ale tractului urinar, probleme la nivelul vezicii urinare, torsiune testiculară dar şi alte consecinţe pe termen lung.

loading...
Etichete: ,
Ads
loading...

Lasa o parere

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *