GATIT / 29.06.2019 , 11:44  / adaugat acum 5 luni

Placinte cu branza sarata. Toata ziua as manca, atat de mult imi plac! Aluatul a crescut, sa ne apucam de treaba!

GATIT /

Continua dupa recomandari:

loading...

loading...
Ingrediente:
300 ml apa calduta
300 ml lapte
2 linguri de zahar
2 oua
60 ml ulei
40 gr drojdie
1 kg de faina
2 lg de sare
Umplutura:
branza sarata

Continua dupa recomandari, mai jos

Mod de preparare:

Mai intai preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina, in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine aluatul si lasam sa creasca intr-un loc cald, eu l-am pus pe calorifer si l-am acoperit.

Am rupt cu mana din aluatul crescut am intins foaie subtire pe masa de lucru pe care in prealabil am tapetat-o cu faina si am pus branza, le-am impachetat si le-am prajit in tigaie in uleiul incins. 

Pofta buna!

TIPS-URI:
1. Sarea nu trebuie sa ia contact cu drojdia pentru ca nu mai creste aluatul.
2. Putem face ce umplutura dorim. 

SURSA RETETA:

DIN ACEEASI CATEGORIE