GATIT / 10.02.2019 , 15:02  / adaugat acum 8 luni

Placinta cu visine si branza de vaci

GATIT /

Continua dupa recomandari:

loading...

loading...
Ingrediente:
Folosim ca masura o cana de 200-250 ml.
Pentru aluat:
1 cana si jumatate faina
1 cana zahar
1 cana lapte
3/4 cana ulei
1 ou
1 praf de copt + 1 lingurita otet
1 zahar vanilat
Pentru umplutura:
200 g branza de vaci
1 kg visine
1 ou
3/4 cana zahar
2 linguri gris
1 zahar vanilat
50 g stafide

Continua dupa recomandari, mai jos

Mod de preparare:

Aluatul:

Se pun intr-un castron toate ingredientele, incepand cu faina, zaharul, oul, praful de copt stins cu otet, zaharul vanilat si se incorporeaza laptele si uleiul amestecand usor cu un tel sub forma de para. Se obtine un aluat de consistenta unei smantani mai groase.

Intr-o tava mai inalta, unsa si tapetata cu faina, se toarna jumatate din aceasta compozitie.

Umplutura:

Se scot samburii visinelor si se storc putin de zeama, apoi se amesteca cu 1/2 cana zahar. Se distribuie uniform peste aluatul din tava, deasupra se pune grisul in ploaie.

Se amesteca branza de vaci cu zaharul ramas, oul si stafidele. Se distribuie uniform peste visine. 
Turnati restul de aluat.

Se pune in cuptorul cald, la foc mediu, aproximativ 30-40 minute (depinde de cuptor).

Se scoate din cuptor, se lasa la racit, apoi se pudreaza cu zahar. Se taie bucati si se orneaza cu cate o visina.

Pofta buna.

SURSA RETETA:

DIN ACEEASI CATEGORIE