Pericolele consumului de nutella

Pericolele consumului de nutella

Pericolele consumului de nutella

Ce faci atunci cand ai pofta de ceva dulce, dar te gandesti ca vei lua in greutate? Ai putea ignora complet pofta de dulciuri sau ai putea incerca sa o satisfaci cu ceva care este dulce, dar, de asemenea, ar trebui sa fie sanatos pentru tine.

Nutella este unul dintre acele alimente pe care multe persoane o consuma. Un amestec de alune, cacao si o serie de alte ingrediente cu care majoritatea populatiei isi satisface pofta de dulce.

E sanatoasa si are un gust minunat, nu? Ei bine, se pare ca este mult mai rea pentru organism decat ti-ai fi imaginat.

De ce nutella este rea pentru organism si ar trebui interzisa?

Probabil ca nici macar nu cunosti, dar exista unele ingrediente mici, mascate, ascunse in bunatatea pe care o are nutella care ar putea face ravagii corpului.

Ce sunt aceste ingrediente rele? Ulei din seminte de palmier, lecitina si glutamat monosodic.

Mai bine cunoscut sub numele de „MSG” glutamatul monosodic este o sare care iese din aminoacidul glutamic, sau glutamat. In termeni de nespecialist acest lucru inseamna ca un singur (mono) atom de sodiu este adaugat la glutamat. In nutella este adaugat acest ingredient, la una dintre aromele primare.

Ei bine, pentru acelasi motiv pentru care atat de multi alti oameni adauga la produsele lor alimentare; deoarece MSG ajuta la imbunatatirea aromei. Deci, in nutella se adauga cu scopul de a imbunatatii aroma. Ar fi bine daca MSG nu ar provoca o serie de efecte secundare.

Citeste si: Accelereaza pierderea in greutate cu aceasta reteta sanatoasa

Desi este considerat sigur de catre FDA, MSG a fost legat de o serie de efecte secundare care au un impact negativ asupra sanatatii. Aceste efecte includ:

– Dureri intese de cap
– Transpiratie abundenta
– Amorteala si furnicaturi la nivelul fetei sau gatului
– Greata
– Varsaturi
– Dureri in piept

Uleiul de palmier, un alt ingredient rau din nutella, este derivat din seminte de palmier. De ce este atat de rau? Ei bine, pentru ca este extrem de bogat in grasimi, ceea ce este rau pentru talie si inima ta; dar nu exista un alt motiv pentru care uleiul de palmier este rau.

Acesti copaci sunt nativi in Africa, Indonezia si parti din Brazilia. In scopul de a se obtine ulei de palmier se taie numerosi copaci. Productia de ulei de palmier contribuie in mare masura la defrisari, care, la randul lor duc la un numar mare de animale pe cale de disparitie; unul dintre ele fiind urangutanul de Sumatra.

Lecitina de soia, al treilea ingredient rau care se gaseste in nutella este produsul deseurilor de ulei de soia. Aceasta contine solventi si pesticide.

Deci, acum ca stii ce se ascunde de fapt in interiorul unui borcan de nutella vei continua sa consumi acest produs?

Etichete: ,
Ads

Lasa o parere

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *