GATIT / 22.02.2019 , 17:35  / adaugat acum 4 luni

Paste cu bacon si sos cremos de smantana - extrem de gustoase si de aromate!

GATIT /

Continua dupa recomandari:

loading...

loading...
Ingrediente:
180-200 g paste scurte (penne)
100 g sunca tip Praga (presata) sau bacon
120 g smantana acrisoara cu min.20% grasime
25 g parmezan ras
2 galbenusuri
cativa carlionti de parmezan
3-4 rosii cherry
frunze proaspete de busuioc
2 linguri ulei de masline
sare, piper alb

Continua dupa recomandari, mai jos

Mod de preparare:

In primul rand am pus la fiert apa cu putina sare. Cand fierbe apa adaug si pastele. In cele 8 minute in care fierb pastele pregatesc sosul. Calculam circa 80-100 g paste uscate de persoana.

cum se pregateste sosul cremos de smantana cu sunca?
Pentru sosul cremos cu smantana si parmezan am amestecat mai intai smantana acra (din cea folosita pentru sarmale si papanasi), parmezanul si galbenusurile. Am asezonat cu sare si putin piper alb macinat.

Am taiat sunca in baghete (tip chibrit), rosiile cherry si busuiocul si am incins uleiul de masline intr-o tigaie.

Am rumenit un pic sunca si rosiile si in final am presarat un pic de piper alb.

Am luat tigaia de pe foc si am asteptat 1 minut pana s-a racorit un pic. Am turnat sosul de smantana cu galbenusuri peste continutul tigaii si am amestecat bine.

Atentie! Daca tigaia este prea fierbinte sosul nu va fi la fel de cremos, oul se va face omleta si smantana se va branzi!

In acest moment sunt gata si pastele pe care le scot cu o strecuratoare din apa si le pun peste sos. Pastrez intotdeauna o ceasca din apa fierbinte in care au fiert pastele. Pastele nu trebuie clatite sub jet de apa! Caldura de la paste va gati oul din sos.

Sosul cremos se poate fluidiza suplimentar cu 1 polonic din apa fierbinte in care au fiert pastele.

SERVIRE PASTE CU SUNCA SI SOS CREMOS DE SMANTANA:

Pastele sunt gata! Se servesc imediat, fierbinti, presarate cu putin parmezan ras. Le-am decorat si cu cateva frunze de busuioc.

SURSA RETETA:

DIN ACEEASI CATEGORIE