GATIT / 29.06.2019 , 11:58  / adaugat acum 1 luna

Paine impletita facuta in casa

GATIT /

Continua dupa recomandari:

loading...

loading...
INGREDIENTE
500 g faina
10 g drojdie uscata
2 oua
2 lg ulei
250 ml lapte
Pt ornat:
1 galbenus
seminte de susan

Continua dupa recomandari, mai jos

Mod de preparare:


Cernem faina, punem sarea si drojdia si amestecam.

Facem o adancitura si adaugam ouale si laptele caldut, amestecând usor. Incorporam uleiul si framantam un aluat elastic si nelipicios.

Lasam aluatul sa creasca, la loc caldut, pana isi dublează volumul, acoperit cu un prosop.

Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 2 jumatati si fiecare jumatate in 3 buc.

Luam o bila de aluat si intindem un sul. Procedem la fel si cu cealalta bucata de aluat.

Luam 3 suluri, le unim capetele și impletim.

Procedem la fel si cu celelalte suluri de aluat.

Punem painea in tava tapetata cu hartie de copt si o mai lasa sa creasca 10 min.

Dupa cele 10 minute, ungem painea cu ou, presaram seminte de susan si coacem painea, la foc mediu, 30 minute.

Pofta buna!

SURSA RETETA:

DIN ACEEASI CATEGORIE