GATIT / 14.11.2018 , 08:00  / adaugat acum 3 saptamani

Orice gospodina trebuie sa stie sa faca un aluat de placinta, pe care la nevoie sa il umple cu mere, dovleac, branza sau alte umpluturi

GATIT /

Continua dupa recomandari:

loading...

loading...
INGREDIENTE
1 kg faina
150 ml ulei de floarea soarelui
50 g drojdie proaspata
450 ml apa calduta
2 oua la temperatura camerei (obligatoriu)
1 lingurita sare
2 lingurite zahar pudra

Continua dupa recomandari, mai jos

Mod de preparare:


  1. Dizolva drojdia proaspata in apa calduta si pune si cele 2 lingurite de zahar si o lingura cu varf de faina. Lasa de-o parte 10-15 minute pana se umfla si face bule deasupra, semn ca drojdia s-a activat.

  2. Restul de faina amestec-o cu sarea si apoi fa o gropita in mijloc si toarna uleiul peste faina, urmat de cele doua oua la temperatura camerei si nu in ultimul rand de drojdia dizolvata in apa. Amesteca totul si cand s-a format o coca scoate-o pe blatul de lucru, pudreaz-o cu faina si framanata energic cca 10 minute. Trebuie ca aluatul sa fie pufos si sa nu se mai lipeasca de maini.

  3. Lasa aluatul la crescut intr-un castron tapetat cu faina si acoperit cu folie de plastic. Intr-o ora isi va dubla volumul. Din intreaga cantitate o sa iti iasa cam 2 tavi de placinta.

SURSA RETETA:

DIN ACEEASI CATEGORIE