Nu mai arunca seminţele de pepene roșu! Iată ce poți face cu ele

Nu mai arunca seminţele de pepene roșu! Iată ce poți face cu ele

seminte de pepene rosu

Pepenele roșu este un fruct extrem de popular. În timp ce noi toți ne burăm de consumul acestui fruct revigorant și dulce, de obicei, aruncăm semințele, fără a realiza sau mai degrabă cunoaște ce beneficii au sănătate. Semințele de pepene roșu conțin substanțe nutritive, inclusiv acizi grași, proteine ​​esențiale și o mulțime de minerale.

Ele sunt bogate în vitamina B, cum ar fi tiamină, niacină, acid folic și minerale precum magneziu, potasiu, mangan, fier, zinc, fosfor și cupru. În plus, semințele de pepene roșu sunt sursă bună de calorii. 100 de grame de semințe de pepene roșu furnizează aproximativ 600 grame de calorii.

Semințele de pepene roșu mai conțin fibre dietetice, care sunt esențiale pentru funcționarea normală a tractului digestiv, ajută în cazul paraziților intestinali, precum și în tratamentul pacienților care suferă de hepatită și inflamații în organism.

Citrulina, o substanță găsită în semințele de pepene roșu acționează ca un antioxidant, favorizând extinderea vaselor de sânge și au un efect pozitiv în cazul aterosclerozei, anginei, hipertensiunii și disfuncției erectile.

Sunt foarte utile pentru tratarea bolilor renale și ale tractului urinar. Consumul de ceai din semințe proaspete de pepene roșu te poate ajuta să elimini pietrele și nisipul de la rinichi.

Pentru a profita la maximum de proprietățile medicinale ale semințelor de pepene roșu urmați rețeta de mai jos.

Reţetă:

În primul rând trebuie să iei 20-30 semințe de pepene roșu, să le macini și să le fierbi timp de 15 minute în doi litri de apă. Această cantitate este suficientă pentru a o consuma în două zile.

În a treia zi ia o pauză. Repetă procedura timp de mai multe săptămâni, dar întrerupe în fiecare a treia zi.

Care sunt beneficiile semințelor de pepene roșu pentru sănătate:

Așa cum am menționat mai înainte semințele de pepene roșu sunt într-adevăr benefice pentru sanătate.

1. Protejează inima

Semințele de pepene roșu sunt surse bune de magneziu, care este vital pentru funcționarea normală a inimii, menținerea tensiunii arteriale normale, sprijinirea procesului metabolic și sinteza proteinelor. De asemenea, sunt benefice în tratamentul bolilor cardiovasculare și a hipertensiunii.

2. Previn îmbătrânirea

Datorită conținutului antioxidanți și uleiuri ceaiul din semințe de pepene roșu previne îmbătrânirea, făcând pielea să arate mai tânără, mai sănătoasă și mai vibrantă.

3. Curăță acneea

Ia un tampon de bumbac și înmoaie-l cu ulei de semințe de pepene roșu. Masează fața pentru a curăța acneea, murdăria precum și celulele moarte ale pielii. Acest ulei este potrivit pentru toate tipurile de ten, inclusiv pentru ten gras.

4. Tratează senzația de mâncărime a scalpului

Uleiul din semințe de pepene roșu are textură ușoară, prin urmare, ar putea fi absorbit cu ușurință. Uleiul poate fi folosit ca hidratant pentru scalp uscat pentru a scăpa de senzația de mâncărime sau chiar de mătreață.

5. Tratează diabetul

Aceste semințe pot fi folosite pentru tratarea diabetului. Se fierbe o mână de semințe de pepene roșu într-un litru de apă, timp de 45 de minute, menținând vasul acoperit. Această poțiune ar trebui să fie luate în fiecare zi.

6. Hidratează pielea

Acizii grași nesaturați din semințele de pepene roșu mențin pielea hidratată, moale, fermă, bine tonifiată și previn acneea și alte afecțiuni ale pielii pielii.

loading...
Etichete: ,
Ads
loading...

Lasa o parere

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *