Nu mai arunca cojile de banane! Iată ce poți face cu ele

Nu mai arunca cojile de banane! Iată ce poți face cu ele

utilizare coji de banane

Este bine cunoscut faptul că bananele sunt fructe extrem de benefice, dar este, de asemenea, important să menționăm că și coaja de banană are proprietăți puternice care nu sunt mai puțin importante. Multe persoane aruncă coaja după ce consumă banane, dar este interesant faptul că oamenii din anumite țări, cum ar fi India, consumă pulpa de pe coaja de banane datorită beneficiilor nutriționale ale acesteia.

Cele mai importante utilizări pe care le are coaja de banană:

1. Coajă de banană pentru albirea dinților

Se freacă dinții cu partea interioara a unei coji de banane în fiecare zi, timp de două săptămâni. Vei observa rezultate rapide într-un timp scurt.

2. Îndepărtează condiloamele pielii cu coajă de banană

Condiloamele de pe suprafața pielii pot fi îndepărtate folosind coaja de banană. Nu numai că le va elimina, dar va împiedica, de asemenea, apariția lor în viitor. Pentru această metodă trebuie să pui o bucată de coajă de banană peste negi și să o fixezi cu un bandaj. Lasă peste noapte. Repetă metoda până când elimini negii în totalitate.

3. Scapă de acnee și de riduri

Coaja de banane este una dintre cele mai bune alegeri pentru a hrăni și hidrata pielea. Acest lucru este posibil datorită antioxidanților și proprietăților anti-îmbătrânire pe care le conține. Tot ce trebuie să faci este să masezi pielea cu coajă de banană, mai ales pe zonele iritate și cu probleme. Lasă pentru aproximativ 30 de minute.

4. Calmează simptomele psoriazisului

Din păcate această boală de piele nu poate fi vindecată în totalitate cu coajă de banană, dar poate calma simptomele psoriazisului.

5. Este un analgezic excelent

De asemenea, trebuie menționat faptul că coaja de banană este un analgezic excelent. Masează părțile dureroase de pe corpul cu o coajă de banană, iar durerea va dispărea aproape imediat.

6. Coajă de banană pentru a pierde în greutate

Bananele conțin potasiu și mare parte din aceasta este găsit în coajă (circa 40%).

Acest mineral este excelent pentru cei care doresc să piardă în greutate. Stimulează metabolismul astfel încât să arzi mai multe calorii și muschii să aibă suficientă energie. Dacă ai energie poți fi mai activ.

Pe lângă aceasta coajă de banană conține mulți alți compuși utili, cum ar fi antioxidanți, fibre, vitaminele B și A.

Un alt fapt interesant este ca fibrele sunt mai prezente în coajă decât în ​​bananele în sine, iar acestea mențin starea de sațietate pentru o perioadă mai lungă.

loading...
Etichete: ,
Ads
loading...

Lasa o parere

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *