GATIT / 30.10.2018 , 13:09  / adaugat acum 2 saptamani

Musuroi de cartita

GATIT /

Continua dupa recomandari:

loading...

loading...
INGREDIENTE PENTRU PRAJITURA MUSUROI DE CARTITA:
100g unt Pilos moale, la temperatura camerei
120g zahar tos pentru blat
100g zahar tos pentru crema
3 oua (2 daca sunt mari)
150g faina Castello
o lingurita praf de copt Castello
30g cacao Belbake
un praf de sare Castello
75ml lapte Pilos
200ml smantana dulce pentru frisca Pilos
300g branza de vaci Pilos
60g ciocolata amaruie Belbake
esenta de vanilie Castello dupa gust
2 foi de gelatina Belbake
50ml apa rece
3 banane bine coapte

Continua dupa recomandari, mai jos

Mod de preparare:

Incingem cuptorul la 170°C si tapetam cu unt si faina sau cu spray non-stick o tava de copt rotunda, cu diametrul de 20cm. Spumam untul la temperatura camerei cu zaharul tos, pana granulele de zahar nu se mai simt. Adaugam ouale pe rand, punand de fiecare data si o lingura de faina, pentru ca amestecul sa se nu taie. Urmeaza sa adaugam laptele, amestecam si la final cernem faina, cacaua, sarea si praful de copt. Amestecam totul pana avem o compozitie omogena.

Turnam compozitia in tava si coacem 30-35 minute sau pana trece testul scobitorii. Lasam apoi blatul sa se raceasca foarte bine, ii taiem capacul si ii scobim miezul cu grija, astfel incat sa ramana 2 cm de margine si fund. Tinem deoparte toate fimiturile, pe care le vom folosi la decor. Insiropam foarte bine blatul cu siropul de zahar ars. Asezam in mijloc bananele, fie intregi, fie taiate pe jumatate. Peste banane urmeaza un strat de crema.

Pentru crema, dam 150g zahar tos prin rasnita de cafea pentru a fi mai fin (puteti folosi si zahar pudra daca doriti) si il amestecam cu branza de vaci si vanilia, cu mixerul la viteza medie la inceput, apoi mare, pana granulele de zahar nu se mai simt. Adaugam frisca batuta si ciocolata pe care o taiem grosier din cutit sau o dam pe razatoare. Amestecam foarte bine totul. Punem foile de gelatina la inmuiat 10 minute in apa rece, apoi le stoarcem foarte bine, le topim pe baie de abur si le adaugam in crema. Amestecam si lasam crema sa se odihneasca 10 minute, apoi o punem peste banane si ii dam forma specifica de dom, folosind o lingura sau o spatula. Decoram prajitura Musuroi de cartita cu firmiturile ramase de la tort.

Musuroi de cartita este o prajitura delicioasa, moale, aromata, foarte pe gustul celor mici! Vedeti ce minunatii putem face cu ingredientele de la Lidl, cel mai prietenos magazin dintre toate? 🙂 Sper ca Musuroi de cartita sa isi gaseasca locul pe masa voastra de Paste; sunt sigura ca toti copiii (si, hai s-o zicem pe aia dreapta, si adultii) de la masa vor fi impresionati!


SURSA RETETA:

DIN ACEEASI CATEGORIE