Lumânările din parafină mai nocive decât fumatul pasiv. Pot prova probleme respiratorii, dureri de cap și chiar cancer

Lumânările din parafină mai nocive decât fumatul pasiv. Pot prova probleme respiratorii, dureri de cap și chiar cancer

lumanarile cu parafina mai nocive decat tigarile

Cele mai multe dintre lumânări includ parafină sau un derivate al parafinei. Producătorii preferă să o folosească pentru că este că foarte ieftină.

Persoanele astmatice pot avea mai multe probleme respiratorii în preajma lumânărilor cu parafină care ard. Aceasta poate fi mai periculoasă decât fumatul pasiv.

Substanțele din fumul care se degajă în urma arderii parafinei sunt la fel cu cele ale unui motor diesel. Aerul se umple cu substanțe chimice cangerice, cum ar fi benzene și toluen, care sunt eliberate în aer prin topirea lumânărilor ce conțin parafină și pot provoca dureri de cap sau chiar cancer pulmonar.

Institutul Național de Sănătate recomandă să limitați expunerea la fumul degajat de ceara de parafină topită. S-a constatat că acesta provoaca tumori la rinichi și ficat.

Există aproximativ 20 de toxine rezultate din ceara de parafină topită, printre care: acetona, triclorfluormetan, disulfura de carbon, butanona 2, tricloretan, tricloroethylena, tetraclorura de carbon, tetracloretena, clorbenzen, etilbenzen, stiren, xilen, fenol, crezol, ciclopenten.

Mai mult decât atât, substanțele pentru miros și culorile sintetice adăugate la lumânările parfumate pot duce la reacții alergice.

Încercați să evitați lumânări ieftine, deoarece acestea sunt, de obicei, importate și ar putea avea fitile de plumb.

Care lumânări nu sunt dăunătoare pentru organism?

Lumânări din soia

Aceste lumânări sunt foarte celebre pentru că parafina este înlocuită cu soia.

Lumânări din ceară de albine

Puteți găsi lumânări din ceară de albine, de toate formele și mărimile.

Acestea nu conțin toxine și nu provoacă alergii. În plus, ard de cinci ori mai curat decât cele cu parafină. Aceste lumânări emit ioni negativi în aer atunci când ard. Lumânările din ceară de albine sunt mai scumpe decât cele din parafină, dar se fac mai ușor.

loading...
Etichete:
Ads
loading...

Lasa o parere

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *