Limonadă cu turmeric. Remediu naturist pentru depresie

Limonadă cu turmeric. Remediu naturist pentru depresie

remediu naturist pentru depresie

Curcuma este unul din ingredientele care tratează și previne o mulțime de probleme de sănătate. Această rădăcină de culoare portocalie este un anti-inflamator care oprește creșterea celulelor canceroase, ajută la prevenirea bolii Alzheimer, scade colesterolul rău și tratează în mod natural cancerul de piele.

Turmericul este utilizat, de asemenea, pentru artrită, arsuri la stomac (dispepsie), dureri de stomac, diaree, gaze intestinale, balonare, pierderea poftei de mâncare, icter, probleme ale ficatului și tulburări ale vezicii biliare.

Încă din cele mai vechi timpuri turmericul a fost folosit pentru a trata durerile de cap, bronșita, răcelile, infecțiile pulmonare, fibromialgia, lepra, febra, problemele menstruale și cancerul. Alte utilizări includ depresia, retenția de apă și probleme la rinichi.

De aceea, turmericul este considerat o rădăcină cu super puteri. Are un conținut bogat de antioxidanți, proprietăți anti-inflamatorii, este foarte bun pentru sănătatea creierului, scade riscul de boli de inimă și așa cum este menționat chiar în titlul acestui articol, turmericul poate fi folosit ca un remediu naturist pentru a trata depresia. Într-un studiu clinic efectuat recent, s-a constatat ca curcuminul (ingredientul activ din turmeric), poate trata cu succes tulburarea depresivă majoră (MDD).

Când a fost întrebat cum se poate aplica la depresie curcumina, Dr. Ajay Goel, de la Institutul de Cercetare Baylor, a declarat: „Este un roman și aplicarea surprinzătoare pentru acest medicament natural. Persoanele cu depresie au niveluri mai ridicate de inflamație la nivelul creierului. De asemenea, persoanele cu depresie au niveluri mai mici de neurogeneza în creier, ceea ce înseamnă că produc mult mai puține celule noi la nivelul creierului decât persoanele fără antecedente de depresie. Curcumina este atât un agent anti-inflamator puternic cât și un stimulator puternic pentru neurogeneză.”

De asemenea, este important de știu că chiar și atunci când este folosită la gătit, curcuma reduce semnificativ inflamația în organism.

Limonadă cu turmeric pentru a trata depresia în mod natural

Ingrediente pentru patru porții:

4 căni de apă minerală sau apă plată
2 linguri de turmeric pudră
4 linguri sirop de arțar sau miere
sucul de la 1 1/2 lămâie
sucul de la o portocală roșie (opțional)

Mod de preparare:

Combină toate ingredientele într-un vas mic și bea amestescul.

loading...
Etichete: ,
Ads
loading...

Lasa o parere

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *