GATIT / 19.06.2019 , 20:34  / adaugat acum 2 luni

Lichior de nuci verzi

GATIT /

Continua dupa recomandari:

loading...

loading...
Tura I
15 nuci verzi
800 g zahar
un baton de vanilie
coaja de la o portocala(fasii)
coaja de la o lamaie(fasii)
5 cuisoare
un baton de scortisoara
1 l tuica (vodca)
Tura II
600 g zahar
1 l tuica(vodca)

Continua dupa recomandari, mai jos

Mod de preparare:


Pentru acest lichior avem nevoie de nuci verzi cu coaja inca moale ,ca si cele pentru dulceata de nuci.
Se spala bine si se cresteaza in patru fara sa le desprindem.

-Prima tura-

Se pun nucile intr-un borcan incapator, se adauga zaharul, cuisoarele, batonul de vanilie, coaja de lamaie si portocala si batonul de scortisoara rupt in bucati.

Peste toate se adauga tuica, se amesteca bine, apoi se pune capacul si se aseaza in camara .
Timp de 8 zile se lasa la macerat amestecand continutul in fiecare zi .

Dupa 8 zile se strecoara lichidul format si se da deoparte.

 -A doua tura-
 
Peste nucile din borcan ramase de la prima tura, se adauga cele 600 g zahar si 1 l tuica si se amesteca .
Se lasa la macerat pana ce zaharul din lichid se topeste.In tot acest timp se amesteca in fiecare zi …poate dura 3-4 zile sau mai putin.

Cand nu se mai vad granulele de zahar, strecuram lichidul si il amestecam cu lichidul de la prima tura .
Dupa ce am facut si aceasta ultima operatiune lichiorul de nuci poate fi consumat.

Nota:

Eu am pregatit doar jumatate din reteta. Fiindca lichiorul meu e inca in procesul de macerare am sa revin cu poze si detalii de gust la final.

Lichorul e aromat, dulceag cu gust fin de nuca, vanilie, cu iz de scortisoara si citrice .
erita a fi incercat , imi pare rau ca nu am facut reteta intreaga fiindca toti au dorit sa-l deguste

SURSA RETETA:

DIN ACEEASI CATEGORIE