GATIT / 02.03.2018 , 07:51  / adaugat acum 1 an, 204 zile

Icre de crap facute acasa

GATIT /

Continua dupa recomandari:

loading...

loading...
Ingrediente:
100 g icre sarate
2 felii medii paine (doar miezul)
350 ml ulei de floarea soarelui
100 - 150 ml apa minerala (carbogazoasa)
1 ceapa mica tocata fin
zeama de lamaie

Continua dupa recomandari, mai jos

Am tocat ceapa marunt de tot. Am pregatit icrele la indemana si am masurat uleiul cu un pahar gradat (350 ml). Icrele de crap le-am scos direct din frigider.

Am ales 2 felii medii de paine si le-am curatat de coaja. Avem nevoie doar de miez.

Am inmuiat miezul de paine in apa calduta si l-am stors usor in pumni. Intr-un castron incapator am asezat icrele de crap sarate si miezul de paine. Ca idee, ele trebuie sa aiba volume apropiate (cate icre cam atata miez de paine udat si stors).

Pe vremuri se bateau icrele cu lingura de lemn. Acum, le fac cu mixerul de mana echipat cu paletele standard (pentru batut spuma).

Mai intai am mixat icrele cu painea pana ce am obtinut o crema omogena si groasa.

Am inceput sa torn treptat din uleiul masurat, batand cu mixerul la viteza medie, pana ce l-am incorporat pe tot. Nu se taie nimic! Compozitia e cremoasa si lucioasa.

Deoarece salata de icre e foarte densa in acest stadiu (sta batz) ea poate fi ajutata cu putina apa minerala. Incepeti cu 50 ml de apa si vedeti daca va convine consistenta. Puteti adauga si 100 – 150 sau 200 ml de apa minerala. Treptat! Salata de icre devine spumoasa si aerata si mai moale. Acum creste mult si in volum.

CUM SE REPARA SALATA DE ICRE TAIATA?
Daca din intamplare vi se taie salata nu trebuie sa va panicati. In primul rand scurgeti din castron uleiul care s-a separat (intr-o cescuta) si inmuiati inca o jumatate de felie de paine. Adaugati miezul stors in salata taiata si mixati cu grija, la viteza mica. Veti vedea cum salata se repara si devine din nou cremoasa. Adaugati restul de ulei ramas in cana gradata si/sau pe cel scurs in cescuta.

CUM SE ASEZONEAZA SALATA DE ICRE?
Sare sigur nu-i mai trebuie! Acum i-am pus ceapa tocata fin. Mai intai 1/2 din ea si am gustat. Merge si restul. Cu zeama de lamaie la fel: dupa gust. Intai cativa stropi, mixare, gustat si evaluat. I-am mai pus cativa stropi. In total am stors 1/4 de lamaie in ea. Pe gustul meu.

Cu zeama de lamaie la fel: dupa gust. Intai cativa stropi, mixare, gustat si evaluat. I-am mai pus cativa stropi. In total am stors 1/4 de lamaie in ea. Pe gustul meu.

SERVIRE SALATA DE ICRE RETETA ECONOMICA CU PAINE
Salata de icre de crap este gata! Am transferat-o intr-un castron pentru servire. Cred ca toata lumea o mananca unsa pe felii de paine, nu? Ce ramane merge in frigider, in cutie inchisa ermetic. Rezista bine cateva zile.
SURSA RETETA:

DIN ACEEASI CATEGORIE