GATIT / 17.08.2019 , 11:42  / adaugat acum 3 luni

Gogosi pufoase cu unt

GATIT /

Continua dupa recomandari:

loading...

loading...
Ingrediente:
550 g faina
25 g drojdie proaspata
150 ml lapte
2 oua mari
100 g zahar
80 g unt
un varf de lingurita de sare
1 lingurita coaja rasa de lamaie
1 lingurita coaja rasa de portocala
1 lingura esenta de vanilie

Continua dupa recomandari, mai jos

Mod de preparare gogosi pufoase cu unt:

Cernem faina intr-un bol incapator (la inceput doar 500 g ), facem o gropita in mijlocul ei si punem drojdia amestecata cu un pic de lapte cald (din cantitatea data ). Lasam sa cresca vreo 10 minute iar intre timp batem ouale cu zaharul si aromele iar untul il topim impreuna cu laptele.

Turnam totul in bol peste drojdie (aveti grija ca untul si laptele sa fie doar caldute, nu fierbinti ), adaugam sarea si framantam, incorporand, daca mai este nevoie si restul de 50 de g de faina.

Aluatul trebuie sa fie moale, nelipicios si trebuie framantat vreo 10 minute, cat sa se dezlipeasca de pe maini. Acoperim bolul si-l lasam sa dospeasca in jur de o ora intr-un loc cald.

Cand aluatul si-a dublat volumul il punem pe masa de lucru infainata.

Il intindem cam de 5 mm grosime  si decupam cu o forma sau cu un pahar gogosile. Le acoperim cu un prosop de bucatarie si  le mai lasam in jur de 30 de minute sa creasca .

Prajim gogosile in baie de ulei, avand grija sa reglam focul in asa fel incat sa nu se arda pe deasupra iar in interior sa fie necoapte. Le scoatem pe servetele absorbante si le pudram apoi cu zahar pudra. Pofta buna !

SURSA RETETA:

DIN ACEEASI CATEGORIE