GATIT / 17.08.2019 , 19:23  / adaugat acum 3 luni

Gem de prune simplu si bun

GATIT /

Continua dupa recomandari:

loading...

loading...
Ingrediente:
5 kg de Prune
2 kg de zahar
O pastaie de vanilie
Zeama de la 2 lamai

Continua dupa recomandari, mai jos

Mod de preparare:


Spalam si curatam prunele si punem peste ele 1 kg de zahăr. Le lăsăm la frigider peste noapte sa-si lase sucul. A doua zi punem prunele la fiert,adugam cel de-al doilea kg de zahăr, zeama de lămâie si pastaia de vanilie si lasam gemul sa fiarba. Când începe sa se adune spuma, o instrument cu un polonic sau cu o spumiera. Din momentul in care gemul a dat in clocot, dați focul la mic si fierbeti gemul o ora, o ora si 15 minute. Opriti focul si lăsați gemul sa se racoreasca 30 de minute.

Între timp spălati borcanele cu apa si detergent de vase si sterilizati-le bagandu-le in cuptor,la foc mic (120 de grade) pentru 10-15 minute sau pana sunt complet uscate. Turnati gemul fierbinte in borcane, infiletati capacele si întoarceti borcanele cu capacul in jos. Lăsați-le sa se raceaasca, apoi le puteți pune in camara.


SURSA RETETA:

DIN ACEEASI CATEGORIE