GATIT / 08.02.2018 , 10:05  / adaugat acum 1 an, 130 zile

Dovlecei pane - reteta simpla si rapida

GATIT /

Continua dupa recomandari:

loading...

loading...
Ingrediente:
1 dovlecel mediu
sare
2 oua
faina
pesmet simplu sau panko (optional cu paprika, chili, oregano, usturoi praf etc)
ulei pentru prajit (de floarea soarelui)
In plus:
2-3 linguri de smantana
1 catel de usturoi
2-3 frunze de menta
sare

Continua dupa recomandari, mai jos

Am spalat dovlecelul si l-am decojit cu peelerul in strat subtire. L-am clatit din nou cu apa rece ca sa scap de mucilagiul specific.

Dovleceii contin saponine (substante care fac spuma in contact cu apa).

Am taiat dovlecelul in rondele groase de cca. 1 cm pe care le-am sarat pe ambele fete. Apoi le-am pus la scurs intr-o strecuratoare vreo 15 minute. Langa ele vedeti si niste rondele de vanata graffiti.

Dovleceii au lasat destul de multa apa si erau cam uzi asa ca i-am stors usor intre palme si i-am tamponat lejer cu un servet de hartie. Daca nu-i stergeti bine, umezeala din ei va distruge crusta (aceasta va crapa la prajire si va intra ulei din tigaie).

Mi-am pregatit cele 3 recipiente pentru panada: faina, ou si pesmet. Ouale le-am batut cu furculita si le-am sarat un pic. Acum e momentul sa condimentati (daca doriti) si pesmetul. Eu l-am lasat natur.

pane = faina, ou, pesmet.
Eu lucrez organizat si sistematic. Adica mai intai trec toate feliile de dovlecel prin faina si le asez pe o farfurie curata. Apoi le trec prin ou si pesmet si le pun pe alta farfurie. Nu incing uleiul pana nu am terminat cu toate.

Sa vedeti ce repede merge treaba asa!
SURSA RETETA:

DIN ACEEASI CATEGORIE