Cum se prepară ceaiul și siropul de păpădie care tratează numeroase probleme de sănătate

Cum se prepară ceaiul și siropul de păpădie care tratează numeroase probleme de sănătate

sirop si ceai de papadie

Păpădia este cunoscută încă din cele mai vechi timpuri ca o plantă cu numeroase beneficii de vindecareare. Păpădia este utilă pentru femeile însărcinate și femeile aflate în menopauză.

Poate fi folosită și împotriva alergiilor, a colesterolului scăzut, în caz de detoxifiere a ficatului, precum și pentru stimularea producției biliare.

Cele mai multe părți din acestă plantă se folosesc pentru a produce medicamente sau pentru a face ceai.

Florile de păpădie pot fi folosite pentru siropul care ajută la ameliorarea tusei, îmbunătățirea digestiei și purificarea sângelui. Frunzele sunt folosite pentru diferite diete, cum ar fi ca ingredient într-o salată, cu ouă sau cartofi, deoarece sunt bogate în vitamine.

Florile de păpădie au cea mai mare utilizare medicamentoasă. Acestea se folosesc pentru a tra probleme la nivelul stomacului, funcției vezicii biliare, reglează metabolismul și purifică sângele, precum și tratarea diabetului.

Este important, de asemenea, să ști când și de unde să alegi păpădia. Cel mai bun moment este la începutul lunii aprilie, primăvară și din locuri în care nu prea există poluare.

Păpădia este recunoscută ca fiind foarte utilă pentru a trata sau preveni diferite boli chiar și în medicina de astăzi.

Scoate rădăcină de păpădie, spală și curăță de coaja și lasă la uscat timp de două săptămâni. După acest timp, depozitează rădăcinile de păpădie într-un borcan și pune-l într-un loc rece și întunecos.

Rădăcina de păpădie poate fi folosită ca un remediu naturist eficient pentru trata rinichii, vezica biliară și ficatul. De asemenea, aceasta poate fi folosită pentru a trata acneea , reumatismul, constipația, hepatita, precum și chisturi, tumori sau cancer.

Rădăcinile de păpădie pot fi utile și pentru femeile care au probleme legate de alăptare.

Cum faci ceai de păpădie

Ceaiul de păpădie se face din frunze de păpădie care în prealabil trebuie să fie uscate și apoi farâmițate. Ai nevoie doar de o jumătate de linguriță de amestec pentru a face un ceai. Adăugă această cantitate la un pahar de apă și vei avea un ceai delicios.

O altă modalitate este de a amesteca frunze uscate de păpădie cu 30 de grame de rădăcini de păpădie uscată și adăuga 700-800 ml de apă împreună cu puțină sare. Lăsă să fiarbă timp de aproximativ 20 de minute și apoi strecoară lichidul

Consumă până la trei pahare pe zi.

Cum se face siropul de păpădie

Acest amestec necesită 400 de flori galbene de păpădie, 4 felii de portocale și 4 felii de lămâi, toate împreună în trei litri de apă. Amestecul trebuie să stea timp de 24 de ore după care poți adăuga zahăr și găti timp de aproximativ 30 de minute.

Când amestecul devine gros și sare, îndepărtează-l de la căldură și depoziteză-l în borcane sterilizate. Poți folosi siropul de păpădie pentru a trata tusea și răceala obișnuită sau chiar bronșita.

Pentru informații suplimentare consultă medicul sau nutriționistul.

loading...

Ads
loading...

Lasa o parere

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *