Cum faci ulei de scorțișoară acasă – un adevărat elixir în tratarea afecțiunilor

Cum faci ulei de scorțișoară acasă – un adevărat elixir în tratarea afecțiunilor

cum faci ulei de scortisoara acasa

Scorțișoara este un condiment uimitor și poate fi folosită ca remediu natural, fiind foarte eficientă. De asemenea, uleiul de scoțișoară poate fi utilizat ca remediu pentru a trata o serie de afețiuni. Există două tipuri de ulei de scorțișoară.

Unul dintre ele este un ulei esențial foarte puternic, care este făcut din frunze și scoarța unei plante, fiind o procedură foarte complexă.

Al doilea tip de ulei de scorțișoară este destul de ușor de preparat.

Iată cum poți prepara ulei de scorțișoară acasă

Ingrediente:

batoane de scorțișoară
ulei de măsline pur (rafinat)

Mod de preparare:

Pune batoane de scorțișoară într-un borcan. Toarnă ulei pur de măsline până le acoperi complet. Capsează borcanul și menține la temperatura camerei timp de aproximativ trei săptămâni.

Agită conținutul în fiecare zi. După trei săptămâni strecoară uleiul și se pune într-o sticlă sau borcan de culoare închisă.

Numărul de batoane de scorțișoară nu este fix, dar borcanul trebuie să fie umplut complet (cel puțin 5-6 bețe de scorțișoară la o jumătate de litru de ulei de măsline). Cu cât folosești mai multe batoane de scorțișoară, cu atât uleiul de scorțișoară este mai bun.

În cazul în care nu găsești batoane de scorțișoară, poți să folosești pudră de scorțișoară în proporție de 1:5, în raport cu ulei (100 de grame de pudră de scorțișoară la o jumătate de litru de ulei de măsline). Cu toate acestea, se recomandă folosirea batoanelor de scorțișoară deoarece prin măcinare scorțișoara pierde din proprietățile pentru sănătate.

Cum se utilizează uleiul de scorțișoară

Uleiul de scorțișoară este un antioxidant puternic care previne deteriorarea și protejează celulele de radicalii liberi care pot provoca unele dintre cele mai grave boli. Poți adăuga ulei de scorțișoară la diferite preparate, cookie-uri sau salate, în funcție de preferințe.

Cu toate acestea, cel mai bun și cel mai simplu mod de a consuma ulei de scorțișoară este de a lua 1-2 lingurițe de doua ori pe zi (dimineața și seara). De asemenea, poți utiliza acest ulei pentru uz extern, masând locurile dureroase, inflamate etc.

Uleiul de scorțișoară are proprietăți antiseptice, antibiotice, analgezice și afrodisiace.

Ce întrebuințări are uleiul de scorțișoară

1. Studii efectuate la Universitatea Wheeling au arătat că atât scorțișoara cât și uleiul de scorțișoară acționează ca tonic al creierului, ameliorează și previne tensiunea, anxietatea și pierderi de memorie. De asemenea, acestea îmbunătățesc și consolidează activitatea creierului.

2. Uleiul de scorțișoară purifică sângele, ceea ce înseamnă că previne acneea. Acest ulei stimulează circulația sângelui și previne coagularea sângelui. În cazul în care îl folosești în mod regulat îmbunătățește activitatea metabolică, scade tensiunea arterială, reduce riscul de accident vascular cerebral și atac de cord și ajută la menținerea nivelului normal de zahăr din sânge.

3. Uleiul de scorțișoară îmbunătățește funcția tractului urinar și distruge bacteriile din canalul biliar. Acest ulei omoară bacteriile și fungii, ceea ce îl face un remediu excelent în tratarea candidozei.

4. Cercetătorii au descoperit ca uleiul de scorțișoară previne dezvoltarea cancerului de colon.

5. Îmbunătățește digestia și reduce balonarea. Dacă ai probleme sau infecții în interiorul gurii, ulcerații la nivelul gurii trebuie să iei o linguriță de ulei de scorțișoară.

6. Datorită proprietăților sale anti-inflamatorii, uleiul de scorțișoară are rezultate uimitoare în tratamentul artritei. Masează o cantitate mică de ulei pe zona afectată. Același tratament se aplică pentru inflamații musculare.

7. Este un remediu excelent pentru gripă, răceală și dureri în gât.

Cum faci propriul ulei de scorțișoară (rețeta video)

Etichete: ,
Ads

Lasa o parere

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *