Cum cureți tartrul dentar fără a merge la dentist

Cum cureți tartrul dentar fără a merge la dentist

cum cureti tartrul dentar in mod natural

Substanța calcaroasă de culoare gălbuie sau negricioasă, care se depune uneori pe coroana dinților este cunoscută sub numele de tartru. Pe măsură ce timpul trece, cantitatea de tartru crește și, dacă nu ai grijă, aceasta poate provoca parodontită.

Cu ce se curăță dinții de tartru? Există pastă de dinți împotriva tartrului? Cum curăț tartrul dentar acasă? Acestea sunt cele mai frecvente întrebări care stau pe buzele multor persoane.

Desigur, cel mai bun mod de a elimina tartrul este de a merge la medicul dentist, dar există și metode naturale de a elimina tartrul acasă. Curățarea dinților cu bicarbonat de sodiu este una dintre cele mai eficiente metode împotriva plăcii dentare.

Cum curăț tartrul dentar acasă cu bicarbonat de sodiu

Pentru a face acest lucru ai nevoie de:

– bicarbonat de sodiu
– periuță de dinți
– apă oxigenată
– sare
– apă
– o ceașcă

Bicarbonatul de sodiu este cel mai popular și eficient ingredient pentru a îndepărta placa dentară rapid.

În primul rând, amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu 1/2 linguriță de sare într-o ceașcă. Dupa ce ai udat periuța de dinți cu apă caldă, înmoaie în amestec și periază dinții timp de cinci minute.

 

Iată câteva sfaturi pentru a avea un zâmbet frumos.

Căpșuni și roșii

Roșiile și căpșunile sunt bogate în vitamina C. Această vitamină este excelentă pentru sănătatea orală. Poți freca aceste fructe direct pe dinți și lăsa să stea timp de cinci minute. În acest fel tartrul se va înmuia.

Dupa aceea clătește gura cu bicarbonat de sodiu amestecat cu apă caldă. De asemenea, poți utiliza aceeași metodă cu alte alimente care conțin vitamina C, cum ar fi fructe de pădure, lămâi, lime, portocale și papaya.

Brânza

Consumă brânză elvețiană sau cheddar înainte de mese. Aceasta ajută la neutralizarea acizilor care duc la apariția tartrului.

Mai mult decât atât, există și alte lucruri pe care le poți face zilnic pentru a scăpa rapid de tartru:

Spală dinți în mod regulat cu o periuță moale prin mișcări verticale. Acordă atenție spațiul dintre dinți și gingii.

Consumul de alimente picante stimulează glandele salivare. În acest fel, saliva curăță cavitatea bucală într-un mod natural.

Înainte de a merge la somn, freacă pe dinți coajă de portocală. Ajută la lupta împotriva bacteriilor.

loading...
Etichete: , , ,
Ads
loading...

Lasa o parere

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *