Cu ce curățăm plita vitroceramică a aragazului. Vezi câteva trucuri

Cu ce curățăm plita vitroceramică a aragazului. Vezi câteva trucuri

curatare plita aragaz

Plitele noi, cele vitroceramice sau sticlă, cu rezistență electrică sau cu inducție, au câștigat teren în față de plitele clasice cu gaz. Fie că utilizezi deja sau vrei să îți cumperi o plită vitroceramică, trebuie să și ști că întreținerea și curățarea ei este ceva mai pretențioasă decât cea a unui aragaz clasic.

Atunci când gătești, plita aragazului tău se poate murdări destul de rău. Uneori produsele cumpărate din comerț pentru a curăța plita de grăsime nu fac față. Mai jos poți vedea câteva metode pentru a curăța plita aragazului fară a mai da bani pe diferite produse care uneori nu își fac treaba așa cum te așteptai.

Cu ce se curăță plita pe inducție sau electrică

Curăță plita aragazului cu oțet și bicarbonat de sodiu

Curățarea aragazului cu bicarbonat este una dintre cele mai eficiente metode pentru avea o plită frumoasă. Șterge suprafața plitei cu puțin oțet. În continuare, presară o cantitate generoasă de bicarbonat de sodiu pe întreaga suprafață. Înmoaie un prosop în apă fierbinte, apoi stoarce-l astfel încât să rămână umed. Pune prosopul peste suprafața plitei și lasă-l acolo timp de 15 minute. După acest timp ia prosopul de bucatarie și șterge plita cu un burete.

Curăță plita aragazului cu amoniac și alcool

Prepară o soluție dintr-o parte de amoniac, zece parți de apă și 90 g de alcool. Pulverizează soluția pe plita de aragaz. Lasă pentru câteva minute și apoi șterge.

În cazul în care sare zahăr pe plita încinsă, ori pui din greșeală un obiect din platic, nu aștepta să se racească. Este import să cureți zahărul sau plasticul cât mai rapid cu ajutorul unei răzuitoare speciale, mai exact razuitor plită vitroceramica sau racletă curățat plita vitroceramică.

loading...

Ads
loading...

Lasa o parere

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *