GATIT / 09.12.2018 , 15:41  / adaugat acum 3 luni

Crema De Vanilie Pentru Prajituri Si Torturi

GATIT /

Continua dupa recomandari:

loading...
Crema de vanilie pentru prajituri si torturi este o crema de baza delicioasa folosita la foarte multe deserturi , eu am facut-o pentru rulouri.O alta crema pe care o pregatesc foarte des este crema de ciocolata pentru prajituri , crema buttercream cu ciocolata.
loading...
Ingrediente
500 ml lapte
6 buc galbenusuri
150 g unt la temperatura camerei
200 g zahar
50 g amidon de porumb
1 lingurita extract de vanilie

Continua dupa recomandari, mai jos

Mod de preparare
  1. Incepem prin a mixa galbenusurile cu  zaharul pana cand continutul se va deschide la culoare si va deveni cremos.

  2. Adaugam amidonul de porumb si mixam in continuare pentru a-l incorpora. Adaugam aproximativ 150 ml lapte si amesteca usor cu ajutorul unui tel. Aceasta cantitate de lapte se adauga treptat.

  3. Restul de lapte il punem intr-o cratita si cand laptele ajunge la punctul de fierbere adaugam compozitia cu galbenusuri. In acest timp amestecam continuu cu ajutorul unui tel.

  4. Lasam compozitia la foc pana cand va capata consistenta unei budinci.Luam cratita de pe foc si adaugam untul dupa care amestecam bine pana la topirea acestuia. Untul este la temperatura camerei si are o grasime de 82 %.
  5. Luam cratita de pe foc si adaugam extractul de vanilie. Acesta poate fi inlocuit cu esenta sau pasta de vanilie.

  6. Crema este pregatita si urmeaza sa acoperim cratita cu folie alimentara si  o lasam sa se raceasca.

  7. Inainte de a o folosi la prajituri,torturi sau alte retete de desert,va trebui sa o mixam pentru aproximativ 2 minute.


SURSA RETETA:

DIN ACEEASI CATEGORIE