GATIT / 27.10.2018 , 14:59  / adaugat acum 3 saptamani

Cozonac cu crema de nuca

GATIT /

Continua dupa recomandari:

loading...

loading...
INGREDIENTE
Aluat:
5 oua
14 g drojdie uscata ( 2 plicuri dr. Oetker)
250 g zahar
350 ml lapte
120 g unt
1,1 kg faina
1/2 lingurita sare
coaja de lamaie
Crema de nuca:
300 g miez de nuca prajita si maruntita
5 linguri cu cacao
150 g zahar
2 albusuri de ou
esenta de rom
2-3 linguri de lapte
Pentru uns:
1 albus de ou batut
zahar tos

Continua dupa recomandari, mai jos

Mod de preparare aluat:

Eu am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de paine, pe program de framantat si dospit, timp in care m-am ocupat de umplutura cu cacao : se amesteca miezul de nuca macinata cu zaharul, cacao si albusul de ou batut, apoi puneti laptele fierbinte si amestecati pentru omogenizare.

Cand aluatul este crescut, il impartim in 4 parti egale. Intindem 4 foi dreptunghiulare, groase de cca. 0,5 cm si lungi in functie de forma in care coacem cozonacul.

Umplem fiecare foaie cu compozitia de nuca si rulam pe lungime, apoi impletim cate doua rulouri si formam doi cozonaci impletiti, pe care-i asezam in tavi unse cu ulei si tapetate cu faina.

Lasam cozonacii in tavi, la loc cald, inca 20 - 30 minute , timp in care acestia isi vor dubla volumul.

Coacem in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, timp de 40 minute . Cand devin rumeni, ungem cu albus de ou batut spuma si presaram zahar tos.

Lasam sa se raceasca si apoi putem servi.

P.S. La cat de frumos miroseau, n-am rezista si-am rupt din ei cand inca frigeau :D


SURSA RETETA:

DIN ACEEASI CATEGORIE