Continua dupa recomandari:
Continua dupa recomandari, mai jos
Pentru aluat am ales un bol suficient de incapator in care am asezat drojdia proaspata si zaharul. Am frecat drojdia cu zahar pana ce s-a lichefiat si am presarat deasupra 300 g de faina (din cea cantarita). Lasam pe masa pana face bule (5-10 minute) si apoi adaugam si toate celalalte ingrediente, mai putin faina. In cazul drojdiei uscate sariti peste acest pas si o amestecati direct cu faina, asa cum scrie si pe pachet.
Mixam totul fie cu robotul de bucatarie, fie cu un mixer sau cu o lingura, dupa care adaugam si restul de faina si framantam un aluat compact. Framantarea dureaza cca. 5 minute la robot sau cu mana. Acoperim castronul cu folie de plastic si lasam aluatul la dopsit pana isi dubleaza volumul (cca. 1 ora insa depinde de cat de cald sau rece e in bucataria voastra).
Pentru crema de ciocolata alegem o cratita incapatoare in care punem faina, cacaoa, laptele si zaharul. Le amestecam si le punem la foc mic pana se infierbanta.
Apoi adaugam si ciocolata rupta in bucatele. Fierbem la foc mic pana se ingroasa, amestecand incontinuu. Tragem deoparte cratita si o lasam la racorit acoperita cu o folie de plastic (ca sa nu faca crusta).
Aluatul a dospit frumos. Il scoatem pe masa infainata lejer si il aplatizam cu palmele ca sa-l degazam (sa scoatem gazele acumulate in timpul dospirii) si ii dam o forma rectangulara.
Impaturim aluatul aducand treimile laterale (stanga si dreapta) peste cea din mijloc. Il impaturim inca o data aducand treimile de sus si jos peste cea din mijloc.
Il mai lasam la dospit 10 minute pe masa, acoperit cu folie de plastic. Cantarim aluatul si il impartim in 4 parti egale, verificate cu cantarul. Eu am avut cca. 1350 g de aluat si l-am impartit in 4 parti a cate 335 g fiecare. Formam 4 bile.
Fiecare bila o intindem pe masa astfel incat sa obtinem un cerc cu diametrul de 30 cm. Cu rola de pizza impartim cercul in 8 sectoare (intai trasam jumatate, apoi sferturi si, in final, impartimi si sferturile in doua).
Impartim umplutura astfel incat sa fie suficienta pentru toate cele 4 portii de aluat. Pe fiecare fasie de aluat punem o lingurita de umplutura de ciocolata.
Spargem un ou si separam albusul de galbenus (pe acesta il tinem pentru uns exteriorul cornurilor). Cu ajutorul unei pensule ungem zona circulara din jurul umpluturii. Astfel umplutura nu va curge in tava.
Rulam cornurile incepand de la baza spre varf.
Asezam cornurile in tavi asternute cu hartie de copt si ne asiguram lipitura de la capatul cornurilor sa fie dedesubt (sa nu se deschida la coacere). Nu punem mai mult de 8 cornuri intr-o tava de 30 x 40 cm pentru ca vor creste mult la copt!
Mai lasam cornurile la dospit in tava inca 10 minute. In acest rastimp dam drumul la cuptor si-l incingem la 170°C (sus+jos+ventilatie sau treapta medie la cuptoarele cu gaz).
Dupa trecerea celor 10 minute ungem cornurile cu galbenusul frecat cu 2 linguri de lapte.
Cornurile se coc la 170° C timp de 20 de minute. Trebuie sa fie aurii si usor rumene atat la suprafata cat si dedesubt. Eu coc cate doua tavi deodata pentru ca-mi permite cuptorul. Daca nu aveti aceasta posibilitate va trebui sa le coaceti pe rand.
Lasam cornurile la racit in tava. Aici sunt cornurile din doua tavi, puse impreuna dupa coacere si racorire.
Mi-au iesit niste cornuri grozave!! Moi, pufoase, aromate. Sunt pur si simplu perfecte! Umplutura nu a curs in tava.