GATIT / 08.06.2018 , 15:10  / adaugat acum 1 an, 45 zile

Cornuri pufoase si moi, umplute cu ciocolata

GATIT /

Continua dupa recomandari:

loading...

loading...
Ingrediente:

Pentru aluat:

650 g faina tip 000

25 g drojdie proaspata sau 7 g uscata

20 g zahar tos

350 ml lapte

85 g unt 82%

100 g zahar pudra

5 galbenusuri

sare

vanilie

coaja de lamaie

Pentru umplutura:

100 g zahar

40-50 g cacao

20 g faina

350 ml lapte

100 g ciocolata amaruie

Pentru decor:

1 galbenus

2 linguri de lapte

1 albus pentru uns si lipit

faina pentru masa de lucru

Continua dupa recomandari, mai jos

CUM SE FAC CORNURI PUFOASE SI MOI UMPLUTE CU CIOCOLATA?

cum se face aluatul dospit pentru cornuri pufoase?

Pentru aluat am ales un bol suficient de incapator in care am asezat drojdia proaspata si zaharul. Am frecat drojdia cu zahar pana ce s-a lichefiat si am presarat deasupra 300 g de faina (din cea cantarita). Lasam pe masa pana face bule (5-10 minute) si apoi adaugam si toate celalalte ingrediente, mai putin faina. In cazul drojdiei uscate sariti peste acest pas si o amestecati direct cu faina, asa cum scrie si pe pachet.

Mixam totul fie cu robotul de bucatarie, fie cu un mixer sau cu o lingura, dupa care adaugam si restul de faina si framantam un aluat compact. Framantarea dureaza cca. 5 minute la robot sau cu mana. Acoperim castronul cu folie de plastic si lasam aluatul la dopsit pana isi dubleaza volumul (cca. 1 ora insa depinde de cat de cald sau rece e in bucataria voastra).

CUM SE FACE CREMA DE CIOCOLATA PENTRU UMPLUT CORNURI?

Pentru crema de ciocolata alegem o cratita incapatoare in care punem faina, cacaoa, laptele si zaharul. Le amestecam si le punem la foc mic pana se infierbanta.

Apoi adaugam si ciocolata rupta in bucatele. Fierbem la foc mic pana se ingroasa, amestecand incontinuu. Tragem deoparte cratita si o lasam la racorit acoperita cu o folie de plastic (ca sa nu faca crusta).


SURSA RETETA:

DIN ACEEASI CATEGORIE