GATIT / 10.02.2019 , 15:22  / adaugat acum 6 luni

Cornuri Pufoase Cu Ciocolata

GATIT /

Continua dupa recomandari:

loading...

loading...
Ingrediente aluat – Cornuri pufoase cu ciocolata:
500 g faina pentru aluaturi
50 g unt
25 g drojdie proaspata
150 ml lapte
100 g zahar
2 oua
marmelada, nuttela, crema de vanilie, crema de ciocolata (pentru umplut)
Ingrediente crema de ciocolata pentru cornuri:
250 ml lapte
100 ml apa
100 g zahar
50 g faina
30 g cacao
50-60 g ciocolata de care doriti (eu am folosit ciocolata cu lapte)

Continua dupa recomandari, mai jos

Mod de preparare aluat cornuri pufoase cu ciocolata:

Incalzim foarte putin laptele (laptele sa nu depaseasca temperatura corpului. Deci, sa aiba in jur de 35°C). Cand e caldut il luam de pe foc si topim drojdia in el.

Amestecam faina cu zaharul si cu untul, la temperatura camerei, rupt in mici bucatele.

Adaugam si ouale intregi si framantam pana la omogenizare.

Adaugam treptat laptele si amestecam pana il inglobam in aluat. In cazul in care ramane putin lipicios, mai adaugati 1-2 linguri de faina si framantam pana obtinem un aluat compact si elastic.

Punem aluatul la crescut 2 ore, intr-un loc ferit de curenti de aer reci (eu il pun in cuptorul stins dar preincalzit in prealabil pt 20 minute la 40 grade. Creste super frumos si mai repede).

Mod de preparare crema de ciocolata:

Amestecam faina, zaharul si cacaua apoi adaugam treptat laptele amestecat cu apa si amestecam.

Punem crema pe foc mic si adaugam si ciocolata rupta in bucatele.

Amestecati in aceeasi directie pana se ingroasa.

Stingem focul, acoperim crema cu o folie de platic alimentara ( asezata direct pe suprafata cremei) si o lasam sa se raceasca.

Cum modelam cornurile pufoase cu ciocolata?

Dupa ce aluatul a dospit, il impartim in 3 portii egale. Intindem fiecare portie de aluat pe planul de lucru usor infainat, intr-o foaie groasa de 0,3-0,4 cm. O taiem cu un cutit in triunghiuri, punem o lingurita de crema in partea lata superioara a fiecarui triunghi si o rulam de la baza spre varf.

Le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Le ungem cu un amestec de lapte (1 lingura) si un galbenus si ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pt 15 minute.

Rezultatul? Niste cornuri cu ciocolata incredibil de pufoase si gustoase.

SURSA RETETA:

DIN ACEEASI CATEGORIE