GATIT / 14.11.2018 , 07:57  / adaugat acum 3 saptamani

Cornulete fragede si rapide de post

GATIT /

Continua dupa recomandari:

loading...

loading...
INGREDIENTE
500 g faina (plus 2 - 3 linguri pentru intins coca)
100 - 130 ml bors
200 ml ulei
50 g nuci (optional)
100 g dulceata sau magiun
1 lingurita drojdie uscata
1 lingurita zahar
esenta de lamaie
un praf de sare

Continua dupa recomandari, mai jos

Mod de preparare:


Pregatim o maia din drojdie, zahar, putina apa calduta si putina faina.



Cat timp creste maiaua, pregatim umplultura. Pentru ca dulceata pe care am folosit-o nu era suficient de tare, am tocat nucile marunt si le-am amestecat cu dulceata. Daca aveti magiun sau o dulceata mai uscata, nu e nevoie sa folositi nuci.



Punem faina intr-un vas incapator, adaugam uleiul, borsul, un praf de sare, maia si amestecam pana obtinem un aluat elastic. Daca e nevoie mai adaugam putin bors sau putina faina, ca sa aiba o consistenta potrivita, nici prea moale, dar nici sa nu se crape. Adaugam si esenta de lamaie si framantam cateva minute, dupa care acoperim vasul si il lasam 10 minute la frigider. Pentru ca mi s-a parut mult aluat, l-am am impartit in 2 si fiecare parte am intins-o intr-o foaie destul de subtire pe o suprafata presarata cu faina. In functie de cat de rotunda va iese foaia de aluat, puteti sa taiati triunghiuri, sau sa le mai "corectati" pe la capete. Asezam umplutura la baza triunghiurilor si le rulam de la baza spre varf. In tava cu hartie de copt punem cornuletele si le coacem cam 30 de minute la foc mic-mediu (cam 170 - 180 de grade), pana se rumenesc.



 
TIPS-URI
1. dati la rece aluatul ramas cat timp pregatiti un rand de cornulete, la fel si cornuletele infasurate, ar fi bine sa nu le tineti langa aragaz, cat timp faceti transa a doua. Din cauza uleiului, aluatul devine mai moale si e mai dificil de lucrat cu el. 
2. servim cornuletele pudrate cu zahar

SURSA RETETA:

DIN ACEEASI CATEGORIE