Consumul zilnic de nuci reduce cancerul de sân, colon și prostată

Consumul zilnic de nuci reduce cancerul de sân, colon și prostată

nucile trateaza cancerul

Cancerul este o boală foarte gravă care face victime aproape întotdeauna prin surprindere. Nimeni nu poate ști cu adevărat care este principalul factor care duce la această boală și rareori se poate face ceva după ce apare.

Surprinzător, cercetările arată că acesta poate fi prevenit în majoritatea cazurilor. Factorii de mediu și alimentația influențează aproximativ între una și două treimi din cazurile de cancer. Știind acest lucru ar trebui să facem alegerile potrivite când vine vorba de alimentație. Dacă avem diete pe bază de legume și fructe, facem exerciții în mod regulat și menținem o greutate corporală normala putem reduce riscul de cancer cu 30% -40%.

Nucile, care sunt cunoscute pentru beneficiile lor cardiovasculare, pot preveni cu succes și chiar trata mai multe tipuri diferite de cancer. Consumul zilnic de nuci sau alte alimente cu coajă, cum ar fi migdalele pot să încetinească creșterea potețialelor celule tumorale canceroase.

Noi cercetări arată că acizii grași Omega 3 din nuci pot reduce inflamația care cauzează cancerul de colon și de prostata, în timp ce studiile anterioare au arătat că acestea încetinesc în mod eficient cancerul de sân.

Mai multe studii care au fost efectuate pe șoareci arată beneficiile uimitoare ale consumului de nuci. În jumătate din șoarecii pe care s-au făcut cercetările s-au injectat celule canceroase. Au permis tumorilor să se dezvolte în timp ce șoarecilor li s-a administrat zilnic o dietă bogată în nuci (echivalentul a 60 g). Cealaltă parte a șoarecilor a primit o dietă bogata în ulei de porumb.

Celule tumorale mamare au avut o creștere cu 80% mai lentă la șoarecii care au mâncat nuci, comparativ cu cei care au consumat ulei de porumb.

Etichete: ,
Ads

Lasa o parere

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *