Consumă două piersici zilnic pentru a preveni cancerul de sân

Consumă două piersici zilnic pentru a preveni cancerul de sân

Consuma piersici si previne cancerul de san

Cancerul de sân este una dintre cele mai frecvente și dăunătoare maladii care afectează femeile. Una din opt femei sunt diagnosticate anual cu cancer de sân. Dintre femeile care sunt diagnosticate cu cancer de sân în fiecare an, multe mor.

Cu toate acestea, în ultimii ani tot mai multe femei fac periodic controale pentru a descoperi din timp. Acest lucru se datorează creșterii gradului de conștientizare și de prevenire.

Vestea bună e că un studiu a constatat că un consum constant, zilnic, de fructe poate reduce semnificativ riscul de apariției al cancerului de sân. Unul dintre cele mai bune fructe care poate reduce apariția cancerului pot fi piersicile.

Cum reduc piersicile apariția cancerului de sân

Cercetatorii de la Washington State University and Texas A&M au constatat că un consum regulat de 2-3 piersici zilnic pot reduce semnificativ riscul de cancer de sân și dezvoltarea și răspândirea celulelor canceroase.

Studiile au fost efectuate inițial în vitro, unde cercetătorii au descoperit că extractul de piersici a suprimat răspândirea celulelor cancerului de sân. După ce aceste teste au avut succes în medii artificiale de testare, cercetătorii au decis să testeze ipoteza lor în continuare pe subiecți vii.

Noul studiu a examinat efectul pe care acest extract de piersici l-ar avea asupra soarecilor care au fost diagnosticați cu cancer de sân. După ce cancerul de sân s-a dezvoltat în mod semnificativ la soarece, cercetătorii l-ua hrănit cu doze de polifenoli cu continut de extract de piersică.

Potrivit lui Giuliana Noratto, profesor la Universitatea de Stat din Washington, polifenolii de piersică au prezentat efecte antioxidante, care ar putea contribui împotriva apariției cancerului de sân și a dezvoltării tumorilor.

„Există mai multe studii care arată că acești compuși acționează ca antioxidanți și, prin urmare, pot proteja ADN-ul impotriva daunelor care pot produce cancer”, spune Noratto.

Cercetătorii au descoperit că soarecii care au primit un nivel ridicat de polifenoli de piersici tumorile au încetat să se răspândească după numai 12 zile.

Alte modalități de a preveni cancerul de sân.

Iată alte câteva modalități de prevenire a cancerului de sân:

Exerciții aerobice
Evitarea produselor din soia
Limitarea consumului de alcool
O dietă bogată într-o varietate de fructe și legume

De asemenea, examinează sânii în mod regulat o dată pe lună, aproximativ la 3-4 zile după ce se termină ciclul menstrual.

loading...
Etichete: ,
Ads
loading...

Lasa o parere

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *