GATIT / 28.10.2018 , 11:25  / adaugat acum 2 saptamani

Conopida pane reteta simpla si gustoasa

GATIT /

Continua dupa recomandari:

loading...

loading...
Mod de preparare:
500 g conopida
sare
200 g faina
2 oua
200 g pesmet
1-2 lingurite parmezan ras (optional)
putin usturoi granulat (optional)
putina boia dulce sau iute (optional)
300-400 ml ulei pentru prajit
In plus:
sosuri sau dressinguri la alegere
salata verde sau de rosii, asortata etc

Continua dupa recomandari, mai jos

Mod de preparare:


CUM SE FACE RETETA DE CONOPIDA PANE?

Cum se fierbe sau opareste conopida pentru snitele?

Iata conopida intreaga, curatata de frunze. Am taiat-o in doua si am clatit-o bine de tot in multe ape reci. Cateodata se ascund mici ganganii sau viermisori intre buchetelele de conopida.

Am pus la fiert vreo 3 L de apa cu 2 lingurite de sare, alegand o oala incapatoare. Cand apa a inceput sa fiarba am cufundat in ea cele doua jumatati de conopida si am acoperit oala cu un capac. Am cronometrat 5 minute de cand am pus conopida la fiert si apoi am stins focul de sub oala. Am scos conopida intr-o strecuratoare si am bagat-o sub jet de apa rece ca sa opresc procesul de fierbere.

Daca aveti gheata cuburi puteti crea intr-un castron o baie rece de apa cu cateva cuburi de gheata. Cufundati conopida fierbinte direct in ea si o lasati cateva minute.

Apoi am taiat conopida in felii si buchetele. Nu ies decat 3-4 felii frumoase pentru ca asa e conformatia legumeiā€¦ raman si bucati neregulate. Ideea e ca feliile sa fie cam de 1-1,5 cm grosime iar buchetelele sa nu fie nici ele prea bombate. Le-am pus pe toate pe un tocator si le-am lasat la zvantat. Le-am si tamponat cu servete de hartie pe ambele parti.

In final le-am sarat usor pe ambele fete.


SURSA RETETA:

DIN ACEEASI CATEGORIE