GATIT / 31.10.2018 , 14:11  / adaugat acum 9 luni

Choux a la creme - o prajitura clasica si rafinata

GATIT /

Continua dupa recomandari:

loading...

loading...
Ingrediente Choux a la creme
(pentru circa 10 prăjituri)
► Pentru choux-uri

75 g unt
125 ml lapte
75 g făină
125 g ouă (2 ouă mari)
un praf de sare
1 lingură zahăr pudră


► Pentru umplutură

400 g creme finesse preparată ca aici (sau crema de vanilie simpla preparata ca aici)
200 g frişcă bătută şi îndulcită
► Pentru decor

1 lingură zahăr pudră

Continua dupa recomandari, mai jos

Preparare Choux a la creme:

Se încinge cuptorul la 190 Celsius şi se pregăteşte  tavă de aragaz care se tapetează cu hârtie de copt.

Laptele, untul şi sarea se pun într-o crăticioară pe foc. Când dau în clocot, se dă focul la minim, se adaugă toată făina dintr-odată şi se amestecă energic, până când întreaga compoziţie se strânge într-un ghem omogen de aluat. Acesta este aluatul opărit. Aluatul se transferă în bolul mixerului şi se mixează cu viteză medie până când se răcoreşte. Se adaugă ouăle pe rând, mixând în continuare, până când se obţine o compoziţie moale, care cade în panglică dar îşi păstrează forma. Se transferă compoziţia într-o pungă de ornat prevăzută cu un vârf în formă de stea (şpriţ). Dacă e prea moale sau dacă este caldă încă, se pune în frigider pentru circa 30 minute, se va mai întări untul din compoziţie.

Se formează aveline în tavă, la distanţă de 3-4 cm unele de altele. Se pudrează cu zahăr pudră şi se introduce tava în cuptor pentru circa 20 minute. După 10 minute se scade temperatura la 175 grade Celsius.

Când sunt gata, se scot gogoşile din cuptor şi se lasă să se răcească. Apoi se taie capacele, se umplu cu cremă şi cu frişcă, se acoperă cu capacele şi se pudrează cu zahăr. Se servesc imediat.

Preparatele conţinând aluat opărit se consumă proaspete. Se pot păstra în frigder, neacoperite, până a doua zi (eu le-am ţinut chiar şi 3 zile).

SURSA RETETA:

DIN ACEEASI CATEGORIE