GATIT / 23.05.2019 , 20:43  / adaugat acum 3 luni

Chec marmorat

GATIT /

Continua dupa recomandari:

loading...

loading...
Ingrediente
4 oua
250 g unt
200 g zahar
1 plic zahar vanilat
350 g faina
1 plic budinca de vanilie
1 plic praf de copt
1 praf de sare
1 praf sare de lamaie
4 linguri lapte
2 linguri cacao
2 linguri zahar
2 linguri lichior de portocale
zahar pudra

Continua dupa recomandari, mai jos

Mod de preparare:

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge forma cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Pesmetul va facilita desprinderea perfecta a prajiturii din forma. Se incalzeste cuptorul la 180 gr C.

Galbenusurile se mixeaza cu untul topit, zaharul si zaharul vanilat. 

Separat, se cerne faina amestecata cu praful de budinca, praful de copt si sarea. Se adauga amestecul de faina peste cel de galbenusuri, alternand cu cele 4 linguri de lapte. 

Se bat albusurile cu sarea de lamaie si se inglobeaza in compozitia obtinuta anterior cu o lingura. 

O treime din aluat se amesteca intr-un castron separat cu cacao, cele 2 linguri de zahar si lichiorul de portocale.

SURSA RETETA:

DIN ACEEASI CATEGORIE