Cele mai bune remedii pentru circulaţia deficitară

Cele mai bune remedii pentru circulaţia deficitară

Circulaţie deficitara la maini si picioare

Oameni de toate vârstele se plâng de probleme de circulaţie şi, deşi slaba circulaţie afectează întregul flux sanguin, de obicei ea se manifestă mai întâi la extremități.

În cele mai multe cazuri circulatia deficitara vine ca urmare a slăbirii vaselor de sânge și a lipsei de mişcare. Acest lucru nu însemnă că ai probleme grave de sănătate, dar cu siguranţă este un semn de avertizare dat de organism şi trebuie să schimbi ceva în stilul tău de viață.

În primul rând trebuie să creşti activitatea fizică, dar dacă nu ai suficient timp și energie să faci exerciţii fizice în mod regulat, următoarele sfaturi îţi vor fi extrem de benefice.

Iată cele mai benefice remedii pentru o circulaţie normală

Usturoi

Usturoiul este o legumă uimitoare cu o listă nesfârșită de beneficii pentru sănătate. Acesta îmbunătățește circulația sângelui, reduce tensiunea arterială şi previne acumularea de trombocite din sânge. Un studiu publicat în 2006 arăta faptul că usturoiul este extrem de benefic pentru sănătatea cardiovasculară. De asemenea, previne acumularea plăcii bacteriene în artere, reducând astfel riscul de ateroscleroză.

Apa

Un aport adecvat de apă este esențial pentru funcționarea corectă a corpului. Hidratarea întregului corp stimulează digestia și îmbunătățește aprovizionarea celulelor cu substanțe nutritive. Creşte în mod regulat aportul de apă. Potrivit nutriţioniştilor, un adult trebuie să bea între 1,5 și 2 litri de apă pe zi.

Ghimbir

Ghimbirul este un ingredient găsit în majoritatea bucătăriilor. Este extrem de benefic pentru stimularea circulației sanguine. Consumul regulat de ghimbir previne formarea de cheaguri de sânge în organism, reducând astfel riscul de boli cardiovasculare. Rădăcina de ghimbir conține gingerol și zingerone, compuşi care au un efect de încălzire asupra organismului și, prin urmare, îmbunătăţeşte circulaţia săngelui.

Piper cayene

Piperul cayene conține un ingredient activ numit capsaicină care stimulează fluxul de sânge în tot corpul. Capsaicina întărește pereţii arterelor şi capilarelor. În plus, atenuează simptomele legate de circulația deficitară, cum ar fi durere, dureri de cap, picioare reci și senzații de furnicături la nivelul picioarelor.

Ulei esenţial de ghimbir, scorțișoară şi rozmarin

Uleiurile esențiale extind capilarele și felul în care atenuează fluxul de sânge la suprafaţa pielii. Uleiul are un efect termogenic asupra corpului. Cu toate acestea, rețineți că trebuie să citiți instrucțiunile de pe flacon înainte de a începe să utilizați uleiuri pentru masaj.

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba este extrem de eficientă la îmbunătăţirea fluxului sanguin prin vasele capilare, în special în creier. O puteţi cumpăra sub formă de capsule sau pastile.

Ulei de pește

Uleiul de pește este un alt mod sănătos și natural pentru a rezolva problemele de circulație. Acesta poate fi de mare ajutor deoarece elimină depunerile de grăsime de pe pereții arterelor, ceea ce duce la circulația sanguină corespunzătoare. În plus, uleiul de pește crește HDL sau colesterolul bun din organism. Organismul îl poate obţine prin consumul de pește o dată pe săptămână, sau poți lua suplimente alimentare.

Castan sălbatic

Castanul sălbatic a devenit popular din cauza numeroaselor sale beneficii pentru sănătate. Fructele sale sunt deosebit de eficiente în cazul circulației sărace. Mai exact, ingredientele active pe care le conțin, escin sau escină, reduc inflamaţia şi consolidează pereţii capilarelor.

loading...
Etichete: ,
Ads
loading...

Lasa o parere

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *