Cele mai bune remedii naturiste împotriva descuamării pielii de pe mâini

Cele mai bune remedii naturiste împotriva descuamării pielii de pe mâini

Descuamare piele de pe maini

Multe persoane suferă de descuamarea sau jupuirea pielii de pe mâini. Această problemă duce la iritații și mâncărimi, de multe ori chiar dureroase.

Deși există mulți factori care contribuie, cele mai frecvente cauze pentru care pielea de pe mâini (în special pe palme și degete) se jupoaie sunt uscarea pielii, eczeme, psoriazis, vremea rece și uscată, utilizarea de produse chimice concentrate, alergii și arsuri solare.

De asemenea, pielea de pe mâini se poate descuama ca urmare a unor tipuri de stafilococi sau infecții fungice și deficiența de vitamine, cum ar fi lipsa de vitamina A.

Iată care sunt cele mai bune remedii naturiste care pot pune capăt descuamării pielii de pe mâini:

Iaurt

Iaurtul este unul dintre cele mai bune tratamente naturale împotriva jupuirii pielii de pe mâini. În același timp reduce în mod semnificativ mâncărimea.

Citeste si: 3 Metode naturale pentru a exfolia pielea in doar 10 minute

Iaurtul este abundent în oligoelemente, minerale, acizi, enzime si, toate acestea accelerează foarte mult procesul de vindecare. În plus, iaurtul este un hidratant excelent, care este absorbit profund în piele oferind astfel o hidratare corespunzătoare pentru pielea uscata. Poți alege între aceste două metode care folosesc iaurt pentru tratamentul împotriva jupuirii pielii de pe mâini. Ambele sunt la fel de eficiente.

Metoda 1 – Prepară un amestec folosind 2 linguri de iaurt și o jumătate de banană. Aplică direct pe pielea afectată. Lasă pentru aproximativ cincisprezece minute înainte de a clăti cu apă călduță. Se repetă tratamentul de trei ori pe saptamana.

Metoda 2 – Se amesteca 2 lingurite de miere cu 2 linguri de iaurt și se aplică amestecul. Se lasă să se usuce încet și natural înainte de spăla cu apă caldă. Ca și prima metodă se repetă de trei ori pe săptămână până când starea pielii se îmbunătățește.

Ulei de cocos

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de cocos sunt uimitoare. În afară că poate face minuni pentru sănătatea organismului, de exemplu, îmbunătățește digestia, este la fel de benefic pentru afecțiuni ale pielii. De fapt, uleiulul de cocos este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru jupuirea pielii de pe mâini. Mai întâi de toate este abundent în acizi grași, care ajută la hidratarea pielii. În al doilea rând, e bogat în antioxidanți  care calmează mâncărimea și iritarea.

Înainte de utilizare încălziți puțin ulei de cocos extra virgin. Asigură-te că nu este foarte fierbinte. Masează ușor mâinile.

Folosește acest tratament de două sau de trei ori pe zi pentru a vedea rezultatele dorite în timp de câteva zile.

Aloe vera

Aloe vera este un alt remediu natural extrem de benefic care poate hidrata și hrăni eficient pielea pentru ca aceasta să nu se mai descuameze. Mai mult decât atât, aloe vera poate reduce eficient mâncărimea, iritarea și inflamarea pielii.

Mixează ulei de vitamina E cu 2 linguri de gel de aloe vera. Aplică pe pielea afectată și lasă să se usuce natural înainte de a spăla cu apă caldă. Ca și în cazul uleiului de cocos se repetă metoda de 2-3 ori pe zi timp de minim o săptămână.

loading...
Etichete: ,
Ads
loading...

Lasa o parere

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *