Ceai de ghimbir şi lămâie pentru a detoxifia corpul şi a scăpa de balonare

Ceai de ghimbir şi lămâie pentru a detoxifia corpul şi a scăpa de balonare

ceai de ghimbir si lamaie

Ceaiul de ghimbir cu lămâie stimulează tractul digestiv, elimină toxinele din organism, ajută la sănătatea sistemului digestiv, reface apetitul, reduce balonarea, previne alergiile, stimulează circulaţia şi întăreşte sistemul imunitar.

Schimbările de temperatură sunt cauze de dezvoltare a mai multor boli, în special răceli.

Din fericire, există remedii simple, naturale,  de a preveni răcelile şi pentru a îmbunătăți sănătatea. Un astfel de remediu este şi ceaiul cu ghimbir şi lămâie, cunoscut încă din cele mai vechi timpuri.

Unele texte din medicina ayurvedica recomandau consumul a mai multe ceşti de ceai pe zi. În ciuda acestui fapt, nu vă vom da același sfat, deoarece cantitatea depinde de nevoile fiecăruia. Începe ziua încercând această.

Aroma puternică a acestui ceai îţi va da energie şi îţi va stimula circulaţia. Lămâia are un efect extraordinar asupra stimulării glandelor salivare și ajută la sănătatea intestinelor.

Ceai de ghimbir cu lămâie – mod de preparare:

Răzuie o bucată mare de ghimbir şi stoarce sucul (aproximativ o linguriță de suc stors)  într-o ceașcă.

Toarnă apă fierbinte peste sucul de ghimbir şi lasă să stea timp de încă 2-3 minute, apoi adaugă sucul de la o jumătate de lămâie.

Pune o linguriță de miere, amestecă și bea încet, în înghiţituri mici.

Dacă suferi de alergii, congestie a căilor respiratorii, secreții nazale abundente sau probleme ale sinusurilor, atunci îţi sugerăm următoarea metodă:

Feliază o bucată de ghimbir şi pune-o într-un vas umplut cu apă. Adaugă suc de lămâie şi fierbe.

După ce fierb acoperă vasul şi lasă să stea timp de 5 minute.

Strecoară amestecul, apoi îndulceşte cu miere de albine.

Sorbiţi ceaiul încet.

Proprietăți de vindecare:

Ceaiul de ghimbir şi lămâie ajută sistemul digestive, fiind foarte eficient în eliminarea toxinelor. Stimulează funcționarea tractului digestiv.

Două dintre cele mai mari acțiuni ale sale sunt acțiunea împotriva flatulenței, respectiv restabilirea fluxului adecvat de fluide ale corpului care lucreaza pentru a reduce indigestia și a restabili un sentiment de confort în stomac.

Datorită proprietăților sale de vindecare, acest ceai este recomandat pentru persoanele cu circulație slabă, celor care au dificultăți cu sistemul respirator sau pentru cei care suferă de creșterea producției de mucus și o senzație de greutate în piept.

loading...
Etichete: , ,
Ads
loading...

Lasa o parere

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *